Κοκτέιλ με γλυκό σαμιώτικο κρασί που πρέπει να δοκιμάσεις φέτος το Καλοκαίρι!

Κοκτέιλ με γλυκό σαμιώτικο κρασί που πρέπει να δοκιμάσεις φέτος το Καλοκαίρι!

Το Samos Vin Doux σε προσκαλεί να γνωρίσεις νέους συνδυασμούς

Το Καλοκαίρι κάνει αυτόματα τα πάντα να μοιάζουν πιο όμορφα. Μας χαλαρώνει, «ανεβάζει» τη διάθεσή μας και «ανοίγει» την όρεξή μας για οινογευστικές εξερευνήσεις. Οι διακοπές πλησιάζουν και εσύ ονειρεύεσαι παραλίες και βόλτες στα πλακόστρωτα στενάκια του νησιού με την παρέα σου… Τι κάνουμε, όμως, μέχρι τότε και πώς μπορούμε να φέρουμε τις διακοπές λίγο πιο κοντά; Οι βραδινές έξοδοι στην πόλη, οι φίλες σου και ένα ποτήρι δροσερό και γλυκόπιοτο σαμιώτικο κρασί αρκούν για να ζήσεις την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία στην Αθήνα ή… οπουδήποτε!

Εμείς ξεχωρίσαμε το Samos Vin Doux το εξαιρετικό γλυκό κρασί της Σάμου που θα δώσει άλλη «γεύση» στα βράδια σου. Το άρωμά του σε παρασύρει να ανακαλύψεις μία μοναδική οινική εμπειρία, καθώς η δυνατότητά του να αναμιγνύεται με αλκοολούχα ποτά και φρούτα το καθιστά μοναδικό για εκείνες που προτιμούν τα κοκτέιλ!

Για όσες θέλουν να απολαμβάνουν την απλότητα σε όλο της το μεγαλείο

Το Samos Vin Doux έχει το χρυσοκίτρινο χρώμα του μελιού. Στην ιδιαίτερη γεύση του «ακούγονται» νότες από λευκόσαρκα καλοκαιρινά φρούτα, μαρμελάδα βερίκοκου, ώριμου πεπονιού, νύξεων καραμέλας βουτύρου αλλά και αρωματικών λουλουδιών. Παράλληλα, οι γεύσεις μελιού, ροδάκινου, αχλαδιού με μικρές πινελιές ανθέων «ξυπνούν» και τις πέντε αισθήσεις σου…

Δεν είσαι λάτρης των γλυκών κρασιών; Ένα ποτήρι Samos Vin Doux, θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη και αυτό διότι η οξύτητά του αρκεί για να ισορροπήσει εξαιρετικά ανάμεσα στη φυσική γλυκύτητα του κρασιού, αλλά και μία μεταλλικότητα και φρεσκάδα που εκπλήσσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους…

22

Με τι θα το συνοδεύσεις;

Απόλαυσε τον σαμιακό αυτό θησαυρό στους 8-10Ο C με έναν γλυκό πειρασμό! Ιδανικά ταιριάζει με τα ελαφρά και ανοιχτόχρωμα επιδόρπια όπως μηλόπιτα, λεμονόπιτα, τάρτες φρούτων, αλλά και τα έντονα κρεμώδη. Σερβίρεται, όμως, και πριν το φαγητό ή σε ήσυχες απογευματινές ανάπαυλες με φρούτα, τυριά, ξηρούς καρπούς για να οργανώσεις ένα εύκολο και γρήγορο aperitivo στο σπίτι σου!

Παράλληλα, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική, για να φτιάξεις από συνταγές ασιατικής ή ιταλικής κουζίνας μέχρι ιδιαίτερα γευστικά σιρόπια. Με ένα μπουκάλι Samos Vin Doux στο ψυγείο σου και λίγη φαντασία μπορείς να κάνεις… θαύματα και να εντυπωσιάσεις του καλεσμένους σου! Το σίγουρο είναι ότι θα δώσει μοναδική «γεύση» στις καθημερινές σου συνήθειες, αλλά και στις ξεχωριστές σου στιγμές.

Πέντε κοκτέιλ με κρασί που θα σε συναρπάσουν!

Ανακαλύψαμε τους νέους καλοκαιρινούς συνδυασμούς και σου προτείνουμε αυτούς που μας κέρδισαν! Πάντα, βέβαια, μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και να εμπνευστείς τη δική σου συνταγή. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη φαντασία, καλοκαιρινή διάθεση και ένα μπουκάλι Samos Vin Doux.

Δροσερό Vanillatini για όσες αγαπούν τις κλασικές γεύσεις

3333

Η βανίλια είναι το απαραίτητο συστατικό για πετυχημένα επιδόρπια και αρωματικά κοκτέιλ. Θεωρείται αφροδισιακή και χαλαρωτική, ιδανική για ένα ιδιαίτερο καλοκαιρινό κοκτέιλ για όσες αγαπούν τη χαρακτηριστική γεύση της. Με το SAMOS Vin Doux δημιουργεί έναν εκπληκτικό συνδυασμό!

Υλικά

SAMOS Vin Doux 40ml
Vodka vanilla 30ml
Mέθοδος: stir
Γαρνιτούρα: ξυλάκι βανίλιας
Ποτήρι: martini

Εκτέλεση

Σε ποτήρι ανάμειξης γεμάτο πάγο, ρίξτε τα ποτά, αναδεύστε για 30 δευτερόλεπτα και σουρώστε σε παγωμένο ποτήρι τύπου martini!

Αρωματικό Golden Sour για τις λάτρεις του λεμονιού

444

Αν έχεις αρκετά λεμόνια στο σπίτι αξιοποίησέ τα έξυπνα. Το Golden Sour είναι ένα απολαυστικό κοκτέιλ που μπορείς να ετοιμάσεις σε ελάχιστα λεπτά με υλικά που σίγουρα έχεις στο ψυγείο σου!

Υλικά

SAMOS Vin Doux 60ml
Κονιάκ 20ml
Xυμός λεμονιού 30ml
Mέθοδος: shake
Γαρνιτούρα: ξύσμα λεμονιού
Ποτήρι: cocktail

Εκτέλεση
Βάλε τα υλικά σε shaker και ανακίνησε δυνατά. Σούρωσε σε παγωμένο ποτήρι cocktail.

Κάνε ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι με το Samos Sangria

55555

Δοκίμασε μία διαφορετική εκδοχή του πιο δημοφιλούς καλοκαιρινού ποτού, με φρουτένιο άρωμα! Είναι η καλύτερη επιλογή για όσες δεν αντέχουν τα βαριά κοκτέιλ.

Υλικά

SAMOS Vin Doux 80ml
Χυμός ανανά 40ml
Cointreau 20ml
Xυμός λεμονιού 10ml
Mέθοδος: shake
Γαρνιτούρα: φλούδα λεμονιού/πορτοκαλιού ή σταφύλια και φρέσκα φύλλα δυόσμου
Ποτήρι: goblet

Εκτέλεση
Ρίξε τα υλικά σε shaker και χτύπησέ τα δυνατά. Σούρωσε σε παγωμένο ποτήρι τύπου goblet.

Το Ginger Wine είναι η… δροσερή πρόταση του Καλοκαιριού

66666

Ginger και κρασί; Και όμως πρόκειται για έναν ανατρεπτικό συνδυασμό που αξίζει να δοκιμάσεις!

Υλικά
SAMOS Vin Doux 100ml
Ginger ale 50ml
Mέθοδος: built
Γαρνιτούρα: lime σφήνα
Ποτήρι: highball

Εκτέλεση
Ρίξε το Samos Vin Doux σε ποτήρι highball και γέμισε με ginger ale. Γάρνιρε με ένα κομμάτι lime.

Το Samos Mojito – η εκδοχή που «απογειώνει» το δημοφιλές κοκτέιλ

777777

Το mojito είναι ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά κοκτέιλ εδώ και αρκετά χρόνια. Αν έχεις βαρεθεί την κλασική εκδοχή του, πειραματίσου με το SAMOS Vin Doux και δημιούργησε ένα αλλιώτικο μα εξαιρετικό κοκτέιλ!

Υλικά
SAMOS Vin Doux 120ml
ανθρακούχο αναψυκτικό με λεμόνι 60ml
5 φύλλα δυόσμου
2 φλούδες λεμονιού
Μέθοδος: built
Γαρνιτούρα: φλούδες από λεμόνι και δυόσμο
Ποτήρι: collins

Εκτέλεση
Ρίξε το Samos Vin Doux και το ανθρακούχο αναψυκτικό με λεμόνι σε ποτήρι τύπου collins γεμάτο πάγο. Στη συνέχεια, γάρνιρε με φλούδες από λεμόνι και δυόσμο.

Ανακάλυψε ακόμη περισσότερες συνταγές με το SAMOS Vin Doux εδώ και «βγάλε» τη mixologist που κρύβεις μέσα σου! Cheers!