Το γλυκό στην ισορροπημένη διατροφή

Το γλυκό στην ισορροπημένη διατροφή

Πριν από μερικά χρόνια αποτελούσε απλώς μια τάση ενώ σήμερα έχει γίνει κανόνας: το μυστικό της υγείας αλλά και της σιλουέτας βρίσκεται στην ισορροπία. Ειδικά στο θέμα της διατροφής, τα τελευταία χρόνια «κατέρρευσαν» οι απόλυτα στερητικές, μονοδιάστατες δίαιτες, δίνοντας τη θέση τους στην ανάγκη για ένα ισορροπημένο, καθημερινό διαιτολόγιο, που βοηθάει στη διατήρηση της φόρμας μας, χωρίς να μας «τιμωρεί».

Τελευταίο προπύργιο αυτής της διατροφικής φιλοσοφία ήταν τα γλυκά. Τρώγαμε (και τρώμε) τις σαλάτες μας, τα όσπρια, τα ψάρια, τα λαχανικά αλλά όταν ξυπνούσε μέσα μας η επιθυμία για μια μικρή, γλυκιά απόλαυση, διστάζαμε για να μην επιβαρυνθούμε με τις θερμίδες της ζάχαρης – κι επειδή θεωρούσαμε ότι οι γλυκές λιχουδιές δεν έχουν καμία θέση στην ισορροπημένη διατροφή μας.

Όλα αυτά, ώσπου μάθαμε ότι η ισορροπία δεν αποκλείει την απόλαυση, αρκεί φυσικά να έχει γερή βάση, όπως συμβαίνει με τη σειρά προϊόντων Sweet & Balance της ΓΙΩΤΗΣ. Επιτέλους, δίπλα στα φρούτα ή στο ελαφρύ σάντουιτς που τρώμε στο γραφείο, μπορούμε να έχουμε κι ένα σοκολατάκι ή ένα Τσητζκέικ ή ένα κομμάτι Cookies and Cream. Μοναδική προϋπόθεση να είναι ένα από τα «έξυπνα» γλυκά και επιδόρπια* Sweet & Balance, που αντί για ζάχαρη έχουν γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από εκχύλισμα του φυτού stevia ενώ, παράλληλα, έχουν χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και χαμηλό Γλυκαιμικό Φορτίο, περιορισμένες θερμίδες - λιπαρά και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα σας ρωτήσουν τι δουλειά έχει το γλυκό στην ισορροπημένη διατροφή, κεράστε τους Sweet & Balance!

Για να τους εντυπωσιάσετε, μάλιστα, ακόμα περισσότερο αναζητήστε καταπληκτικές συνταγές ζαχαροπλαστικής στο ανανεωμένο site www.sweetandbalance.gr

*Μπορούν να καταναλωθούν στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.