Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η αγαπημένη μανιταρόπιτα της τεμπέλας

Η αγαπημένη μανιταρόπιτα της τεμπέλας

Αν έχετε μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά σας για τα μανιτάρια και δεν είστε ο τύπος της γυναίκας που θα κάτσει με τις ώρες στην κουζίνα, τότε αυτή η μανιταρόπιτα θα σας ενθουσιάσει. Απίστευτα νόστιμη και αφράτη, δεν θέλει ιδιαίτερο χρόνο για να ετοιμαστεί και μπορεί να συνοδεύσει κάθε στιγμή της μέρας σας ή να γίνει το θέμα συζήτησης στο τραπέζι με τους φίλους. Κανείς δεν θα ξέρει όμως πόσο απλά και εύκολα τη φτιάξατε.

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
5-6 μανιτάρια μεγάλα ή 1 κουτί κονσέρβας μικρό
1 πράσινη πιπεριά κομμένη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο
1 καρότο κομμένο
μαϊντανός
κεφαλογραβιέρα τριμμένη
τυρί gouda τριμμένο
1-2κ.σ. βιτάμ ή ελαιόλαδο
σουσάμι

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το βιτάμ (ή το λάδι), το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τις πιπεριές, το καρότο και τα μανιτάρια, μέχρι να πάρουν χρώμα.
2. Στρώνετε το φύλλο σφολιάτας σε ένα πυρέξ και πάνω σε αυτό ρίχνετε τα σοταρισμένα λαχανικά. Πασπαλίζετε με 2 χούφτες gouda και 1 χούφτα κεφαλογραβιέρα.
3. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, το γυρίζετε ανάποδα ώστε η ένωση των φύλλων να είναι από την κάτω μεριά, βρέχετε με λίγο γάλα και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
4. Βάζετε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C και ψήνετε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης