Γλυκό με φράουλες και πτι μπερ

Γλυκό με φράουλες και πτι μπερ

Είναι από τις πιο γρήγορες συνταγές για γλυκά που μπορείτε να βρείτε, συνδυάζει το αγαπημένο φρούτο όλου του κόσμου με τα αγαπημένα μπισκότα όλων των Ελλήνων, είναι δροσερή και πεντανόστιμη και σας δίνει τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσετε.

Υλικά
500 γρ φράουλες, πλυμένες
600 ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια (σκόνη ή σε υγρή μορφή)
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο (προαιρετικό)
1 πακέτο Petit beurre (Παπαδοπούλου)
50 γρ κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια

Εκτέλεση
1.Βάλτε στην άκρη μερικές φράουλες που θα τις χρησιμοποιήσετε για γαρνιτούρα. Κόψτε τις υπόλοιπες σε λεπτές φέτες.
2.Με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος. Προσθέστε την άχνη, τη βανίλια και το ροδόνερο και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
3.Σε μία πιατέλα βάλτε μία μικρή κουταλιά σαντιγί και κατόπιν τοποθετήστε από πάνω έξι μπισκότα. Καλύψτε τα με μία στρώση σαντιγί και στη συνέχεια απλώστε ένα στρώμα από τις φράουλες. Συνεχίστε για δύο φορές μέχρι να έχετε τρείς στρώσεις από μπισκότα. Καλύψτε το τελευταίο στρώμα με σαντιγί και προσθέστε μερικές φράουλες.
4.Για να φτιάξετε τη σος από σοκολάτα ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και προσθέστε τα κομματάκια της σοκολάτας. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο και γυαλιστερό. Με ένα κουταλάκι περιχύστε με γρήγορες κινήσεις πάνω από το γλυκό.
5.Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να μαλακώσουν τα μπισκότα. Σερβίρετε με επιπλέον φράουλες και σος σοκολάτας.