Τέλειες γλυκοπατάτες φούρνου με κανέλα και μέλι

Τέλειες γλυκοπατάτες φούρνου με κανέλα και μέλι

Έχουμε το τέλειο πιάτο για μια βροχερή μέρα!

Είναι γλυκό; Είναι ορεκτικό; Είναι συνοδευτικό; Όπως κι αν το δείτε, αυτό το φανταστικό πιάτο θα σας ξετρελάνει και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά
2 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
2κ.σ. μέλι
2κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.γ. κανέλα
1/2κ.γ. αλάτι
1/2κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το μέλι, το λάδι, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν όλες από το μείγμα.
3. Ρίξτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και ψήστε τις για 25 με 30 λεπτά, ανακατεύοντας καλά γύρω στη μέση του ψησίματος.