Σπέσιαλ γλυκοπατάτες στον φούρνο από την Kate Hudson

Σπέσιαλ γλυκοπατάτες στον φούρνο από την Kate Hudson

Η διάσημη ηθοποιός φτιάχνει ένα παραδοσιακό αμερικάνικο πιάτο για το τραπέζι των Χριστουγέννων, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο.

Είναι πλέον μαμά δύο παιδιών και περήφανη σύντροφος ενός από τους πιο διάσημους ροκ σταρ της μουσικής βιομηχανίας, του Matt Bellamy των Muse. Γι' αυτό και η Kate Hudson, παρότι διάσημη ηθοποιός και κόρη της ακόμα πιο διάσημης Goldie Hawn, ξέρει πώς να φτιάχνει τα καλύτερα τραπέζια και να μαγειρεύει πιάτα για όλη την οικογένεια. Η ακόλουθη συνταγή είναι ένα παραδοσιακό φαγητό των Αμερικανών για γιορτές όπως η Μέρα των Ευχαριστιών και τα Χριστούγεννα, με τη διαφορά πως η Kate έχει προσθέσει τη δική της, γλυκιά, πινελιά.

Υλικά
2 κιλά γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους
4κ.σ. βούτυρο
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/3 κούπας ψημένα πέκαν (ξηρός καρπός), ψιλοκομμένα
¼ κούπας σκούρο ρούμι
1κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2κ.σ. χυμό πορτοκάλι
1/2κ.γ. αλάτι
1/2κ.γ. κανέλα
1/4κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/8κ.γ. γαρίφαλο
1/8κ.γ. πιπέρι καγιέν
3-4 φλιτζάνια μικρά ζαχαρωτά (marshmallows)

Εκτέλεση
1.Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε φέτες 2.5εκ. και τις τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ.
2.Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ζαχαρωτά και ρίξτε το μείγμα πάνω από τις πατάτες. Καλύψτε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45-50 λεπτά.
3.Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν, βγάλτε το πυρέξ από τον φούρνο, ρίξτε από πάνω τα ζαχαρωτά και ξαναβάλτε το στον φούρνο σε χαμηλότερη θερμοκρασία (160C) για 15 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε συχνά ματιές ώστε να μην «αρπάξουν».
4.Μόλις είναι έτοιμα, κλείνετε τη φωτιά, αφήνετε λίγα λεπτά το πυρέξ έξω από τον φούρνο και σερβίρετε.