Ο σπιτικός πουρές... αλλιώς: Μια συνταγή που θα λατρέψετε

΄Ηρθε η ώρα για λαχταριστές αλλαγές!

Όσο κι αν αγαπάμε τον κλασικό πουρέ, κάποια στιγμή καταντά βαρετός. Με την παρακάτω συνταγή όχι μόνο θα του δώσετε μια ιδιαίτερη, πεντανόστιμη πινελιά αλλά ίσως και να τον αγαπήσετε περισσότερο και από τον πρωτότυπο!

Υλικά
4 πατάτες
4 καρότα
Ελαιόλαδο
30γρ. βούτυρο
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κούπα γάλα φρέσκο

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα λαχανικά. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και μόλις πάρει την πρώτη βράση ρίχνουμε τα λαχανικά μέσα. Ρίχνουμε και το γάλα και αλάτι.
2. Όταν μαλακώσουν αρκετά, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 ποτήρι από τον ζωμό. Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή το πρες πουρέ.
3. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά με το μοσχοκάρυδο. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσουν λίγο και ρίχνουμε τον πολτό. Αφήνουμε να πιει το ζουμί του ο πουρές -ανάλογα με το πόσο νερουλό η σφιχτό τον επιθυμείτε- και τελειώνουμε ρίχνοντας το βούτυρο και ανακατεύοντας.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης