Γεμιστά της μαμάς

Γεμιστά της μαμάς

Ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά που κάθε μαμά κάνει με τα δικά της μυστικά, είναι υγιεινό, εύκολο και γευστικό και πρέπει όλες να ξέρετε να φτιάχνετε, είναι τα γεμιστά. Η δική μου μαμά κάνει την παρακάτω συνταγή και είναι ένα δώρο για τον ουρανίσκο.

Υλικά
4 ντομάτες
4 πιπεριές
2 μελιτζάνες
2 κρεμμύδια ξερά
10 κουταλιές της σούπας ρύζι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο
10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
4 σκελίδες σκόρδο
2 κολοκυθάκια
10 της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρης
4 πατάτες
Τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
1 Πλένουμε όλα τα λαχανικά.
2 Καθαρίζουμε τις ντομάτες και κρατάμε την ψίχα τους σε ένα μπολ.
3 Καθαρίζουμε το εσωτερικό των πιπεριών και των μελιτζανών και το πετάμε
4 Κρατάμε τις άδειες ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες σε ένα ταψί.
5 Σε ένα μπλέντερ τρίβουμε τη ψίχα από τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα μέχρι να γίνουν πολτός.
6 Χύνουμε σε ένα μπολ το μείγμα από το μίξερ και συμπληρώνουμε το λάδι, τα βότανα όλα (μαϊντανό, δυόσμο, θυμάρι, ρίγανη), το ρύζι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα.
7 Γεμίζουμε όλα τα άδεια λαχανικά στο ταψί και τα κλείνουμε με τα καπάκια τους.
8 Στα κενά ανάμεσα στα γεμιστά χοντροκόβουμε τις πατάτες.
9 Αφού είναι όλα έτοιμα περιχύνουμε από πάνω λίγο τριμμένη φρυγανιά.
10 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
11 Ψήνουμε για 1,5 ώρα.