Φρουτάλια από την Άνδρο

Φρουτάλια από την Άνδρο

Η χορταστική, εύκολη και γρήγορη νησιώτικη Φρουτάλια θα γίνει αγαπημένο σας σνακ.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 μέτρια λουκάνικα, αν γίνεται χωριάτικα, αλλά χωρίς πολλά καρυκεύματα
4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες ροδέλες
8 αυγά (αν βρείτε χωριάτικα έχει καλώς)
2/3 κούπας τυρί τριμμένο (βολάκι ανδριώτικο ή ξερή μυζήθρα μαζί με κεφαλοτύρι)
1/2 κούπα γάλα
μια μικρή χούφτα φύλλα δυόσμου
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε λάδι, να καλύπτει απλώς τον πάτο, και τηγανίζετε τα λουκάνικα ολόκληρα, για περίπου 5-6 λεπτά. Προηγουμένως, σημαντικό είναι να τα έχετε τρυπήσει με ένα πηρούνι.
Βγάζετε τα λουκάνικα από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα, πάνω σε αρκετό χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε στον (σβηστό) φούρνο για να κρατήσουν όσο γινεται τη θερμοκρασία τους.

Χτυπάτε καλά τα αυγά με το γάλα, και προσθέτετε το τυρί, το δυόσμο και αλάτι - πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σας. Αδειάζετε από το τηγάνι το περισσότερο λάδι και τοποθετείτε μέσα τις πατάτες, και ανάμεσά τους τα λουκάνικα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες.

Περιχύνετε με το μείγμα των αυγών, βάζετε στο τηγάνι καπάκι και ψήνετ τη φρουτάλια σε μέτρια φωτιά. Προσέχετε να μη σας αρπάξει, ελέγχοντας κάθε τόσο την κάτω πλευρά της με μια σπάτουλα. Μόλις δείξει να έχει πήξει αρκετά και από την επάνω μεριά, με μεγάλη προσοχή αναποδογυρίζετε τη φρουτάλια πάνω στο καπάκι, και την γυρίζετε έτσι ώστε η πάνω μεριά να έρθει στον πάτο του τηγανιού.

Μην την αφήσετε να στεγνώσει πολύ. Πρέπει να είναι σαν ελαφρώς υγρή ομελέτα. Μόλις το διαπιστώσετε, την σερβίρετε σε μια μεγάλη πιατέλα, και την κόβετε σε φέτες, ακριβώς σαν τούρτα