Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Σπετζοφάι Πηλίου

Ένας μεζές από το Πήλιο, ιδανικός για ούζο ή τσίπουρο

Σπετζοφάι Πηλίου

Υλικά

1 λουκάνικο Βόλου (ένα κομμάτι λουκάνικο), χοντροκομμένο 
6 - 7 πιπεριές πράσινες κέρατο, καθαρισμένες και χοντροκομμένες 
1 κουτί ντοματάκι κονκασέ, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει, σε ένα βαθύ τηγάνι. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το λουκάνικο και το αφήνετε να θωρακιστεί, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Μετά από λίγα λεπτά, αφού έχει σκουρύνει ελαφρώς το λουκάνικο, προσθέτετε τις πιπεριές και τις τσιγαρίζετε ανακατεύοντας συχνά.
Μόλις μαλακώσουν λίγο, ρίχνετε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να βράσουν για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά οι πιπεριές και να πήξει η σάλτσα. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν τρυπώντας το λουκάνικο, αυτό δεν βγάζει υγρά.


ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης