Συνταγή: Αυτή είναι η καλύτερη μηλόπιτα που έχεις δοκιμάσει!

Γωγώ Φούντα
Συνταγή: Αυτή είναι η καλύτερη μηλόπιτα που έχεις δοκιμάσει!

Μίλα μου για μήλα και μπορώ να μοιραστώ μαζί σας την καλύτερη συνταγή μηλόπιτας! Όχι, δεν την επινόησα, όχι δεν έχω αυτή την ικανότητα και food expert δεν με λες, όμως... την έφαγα! Και αφού τη δοκίμασα, ζήτησα τη συνταγή και ναι, μπορώ να την μοιραστώ μαζί σας γιατί #axizeikaifainetai!

Είχα, λοιπόν, την τύχη να επισκεφθώ τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου. Τι σου θυμίζει; Τα μήλα ΖAGORIN φυσικά! Αφού γνώρισα από κοντά όλα τα στάδια συγκομιδής και διανομής, το τέλος της περιήγηση μου επεφύλασσε μία έκπληξη... Μηλόπιτα σπιτική να «τρελαίνεσαι»! Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το «σωστό» το μήλο. Πού θα το βρεις; Στα ράφια της Lidl! Κόκκινα και απολύτως τραγανά, ό,τι χρειάζεσαι για τη μηλόπιτα!

lidld2

Έτοιμη να προσπαθήσεις; Ρίξε μία ματιά στη συνταγή, πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε:

Υλικά:
5 μήλα ΖAGORIN (θα τα βρεις στη Lidl)
6 αυγά
6 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
6 φλιτζάνια του καφέ αλεύρι
1 baking powder
Λίγα καρύδια

Για την καραμέλα:
1 βιτάμ
Κανέλα (όση επιθυμείς)
1 ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα στο ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσουν και να γίνουν καραμέλα. Χτυπάμε τα υπόλοιπα στο μίξερ. Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες και μόλις ετοιμαστεί η καραμέλα τα τοποθετούμε στο ταψί και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 λεπτά. Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Έπειτα την αναποδογυρίζουμε και... voila!

milopita

Την κόβεις κομμάτια, την παίρνεις σε ταπεράκι για πρωινό στο γραφείο (αν έχεις τα κέφια σου σερβίρεις και στους συναδέλφους λίγη -ΛΙΓΗ ΟΜΩΣ- ενώ μπορείς να τη δοκιμάσεις και ως γλυκό παρέα με τον απογευματινό καφέ. Εμπιστεύσου με και... καλή όρεξη!

Προσπάθησε και σίγουρα η γεύση θα σε αποζημιώσει! Κάθε μέρα αξίζει! #psaxto!