Αυτό το κέικ φράουλα θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην Άνοιξη

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτό το κέικ φράουλα θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην Άνοιξη

Το πιο νόστιμο και ανοιξιάτικο κέικ που μπορείς να δοκιμάσεις σήμερα

Μπορεί να βρισκόμαστε ήδη στα μισά του Μαρτίου, όμως η αλλαγή του καιρού και οι βροχές των τελευταίων ημερών μόνο Άνοιξη δεν θυμίζουν. Η φύση όμως μας δείχνει εντελώς το αντίθετο, αφού τα πάντα γύρω μας είναι ανθισμένα, ενώ έχουν αρχίσει σιγά σιγά να βγαίνουν και πολλά από τα αγαπημένα μας φρούτα.

Να λοιπόν μία καλή ευκαιρία που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και να φτιάξουμε το αγαπημένο μας κέικ με φράουλες. Είχες φανταστεί ποτέ τίποτα καλύτερο για τη σημερινή Δευτέρα;

Δες παρακάτω τι θα χρειαστείς ακριβώς, φόρα την ποδιά σου και βγάλε τον Jamie Oliver που κρύβεις μέσα σου.

Υλικά:
6 κ.σ ανάλατο βούτυρο (και λίγο παραπάνω για να βουτυρώσεις τη φόρμα του κέικ)
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ μπέικιν
½ κ.γ αλάτι
1 φλιτζάνι και 2 κ.σ ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
½ φλιτζάνι γάλα
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 κιλό φράουλες κομμένες στη μέση

cake

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς. Βουτυρώνεις τη φόρμα του κέικ και την αφήνεις στην άκρη. Σε ένα μπολ μετρίου μεγέθους κοσκινίζεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Στη συνέχεια βάλε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μπολ του ηλεκτρικού μίξερ και ανακάτεψε σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά. Μείωσε την ταχύτητα σε μέτρια προς χαμηλή και πρόσθεσε στο μπολ το αυγό, το γάλα και τη βανίλια και συνέχισε το ανακάτεμα.

Ρίξε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη μάζα. Μόλις είναι έτοιμο ρίξε το στη βουτυρωμένη φόρμα του κέικ και βάλε από πάνω τις κομμένες φράουλες όσο το δυνατόν πιο κοντά τη μία με την άλλη. Ρίξε από πάνω τις δύο κουταλιές ζάχαρης που άφησες στην αρχή και βάλε το κέικ για στο φούρνο.

Ψήσε το κέικ αρχικά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια χαμήλωσε τη φωτιά στους 325 βαθμούς και άφησε το να ψηθεί γύρω στη μία ώρα μέχρι να ροδίσει. Μόλις είναι έτοιμο κόψε σε κομμάτια και αν θέλεις μπορείς να το πασπαλίσεις με ζάχαρη άχνη.