Η Τρίτη σου μπορεί να γίνει πιο γευστική με αυτή τη σαλάτα με παντζάρια, αβοκάντο και φέτα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Η  Τρίτη σου μπορεί να γίνει πιο γευστική με αυτή τη σαλάτα με παντζάρια, αβοκάντο και φέτα

Πεντανόστιμη και καλοκαιρινή

Οι σαλάτες είναι το καλύτερο πιάτο που μπορείς να έχεις στο τραπέζι σου ως συνοδευτικό με το φαγητό σου, μπορούν όμως να γίνουν και το πιο νόστιμο και γευστικό κυρίως πιάτο, ειδικά το καλοκαίρι που δεν θέλεις να τρως και πολύ βαριά. Πόσες φορές άλλωστε στις διακοπές σου στο νησί δεν έχεις φάει μία δροσερή σαλάτα, τη στιγμή που οι κολλητοί σου δίπλα τσακίζουν τα σουβλάκια;

Αν λοιπόν νοστάλγησες ήδη αυτές τις στιγμές και επειδή είναι ακόμη Τρίτη, μπορείς να φτιάξεις την πιο νόστιμη και γευστική σαλάτα με παντζάρια, αβοκάντο και φέτα. Θα γλείφεις τα δάχτυλα σου.

Beet and Avocado Salad31 700x4451

Να τι θα χρειαστείς:

4 μικρά ψημένα παντζάρια κομμένα σε φέτες
μισό μέτριο αβοκάντο κομμένο σε φέτες
5 φύλλα βασιλικού
μισό κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
4 κ.σ φέτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά θρυμματισμένη
½ κουταλιά ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία:

Προθέρμανε στον φούρνο σου στους 350 βαθμούς και μέσα σε ένα ταψάκι όπου έχεις στρώσει αλουμινόχαρτο, τοποθέτησε τα παντζάρια ολόκληρα και καθαρισμένα. Ψήσε σε τα για μία με μιάμιση ώρα μέχρι να γίνουν τρυφερά. Μόλις είναι έτοιμα και αφού κρυώσουν ξεφλούδισε τα με το χέρι σου και κόψε τα σε κομμάτια. Σε μία πιατέλα ή μπολιέρα –ό,τι προτιμάς- βάλε τα παντζάρια, το κρεμμύδι, τον βασιλικό και το αβοκάντο. Πασπάλισε με φέτα και έπειτα ρίξε ελαιόλαδο, λεμόνι και αλατοπίπερο.

Η σαλάτα σου είναι έτοιμη και η Τρίτη σου δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια.