Φτιάξε σήμερα αυτές τις πατάτες σε σχήμα emoji και βγάλε το παιδί που κρύβεις μέσα σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Φτιάξε σήμερα αυτές τις πατάτες σε σχήμα emoji και βγάλε το παιδί που κρύβεις μέσα σου

Μία μικρή ατασθαλία την αξίζουμε

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο δεν μπορούμε να αντισταθούμε -εκτός από τη σοκολάτα και το παγωτό- είναι οι τηγανιτές πατάτες. Γνωρίζουμε πως έχουν πολλά λιπαρά, πολύ αλάτι, πολλούς υδατάνθρακες που δεν μας κάνουν και πολύ καλό στην προσπάθεια απόκτησης του beach body, όμως αξίζουμε και εμείς μια τόση δα ατασθαλία και γι’ αυτό θα θυσιάσουμε για λίγο την διατροφή μας.

Είναι προΠαρασκευή -δηλαδή Πέμπτη- και αν όχι σήμερα, το Σαββατοκύριακο πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτές τις τηγανιτές πατάτες σε σχήμα emoji. Ναι, γιατί κι εμείς κρύβουμε κατά βάθος ένα παιδί μέσα μας!

Να τι θα χρειαστείς:
3 πατάτες, ξεφλουδισμένες και μαγειρεμένες
3 κ.σ καλαμποκάλευρο
¼ φλιτζανιού αλεύρι
3 κ.σ φρυγανιά
αλάτι-πιπέρι
1 αυγό

Εκτέλεση:

Βάλε τις βρασμένες πατάτες σου σε ένα μπολ και λιώσε τις με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα συστατικά και ανακάτεψε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς εύθρυπτη ζύμη.

Μετέφερε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και με τον πλάστη άνοιξε τη ζύμη ώστε να έχει πάχος ½ ίντσας. Με ένα καπάκι βάζου σχημάτισε κύκλους στη ζύμη. Αφαίρεσε τους κύκλους από την υπόλοιπη ζύμη και με εργαλεία όπως κουτάλια, καλαμάκια, οδοντογλυφίδες, πιρούνια και με τα δάχτυλα σου σχημάτισε emoji.

Έπειτα τοποθέτησε τις emoji πατάτες σου σε ένα ταψάκι όπου έχεις στρώσει μια λαδόκολλα και βάλε το στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μόλις περάσει ο χρόνος αυτός τηγάνισε τα emojis σου σε λάδι που βρίσκεται στους 180 ° C για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Ρίξε αλάτι και πιπέρι φτιάξε την αγαπημένη σου σως και απόλαυσε τις χωρίς ενοχές.