Καρμπονάρα με λίγες θερμίδες και μία μικρή δόση από αβοκάντο

Ερμιόνη Σαρρή
Καρμπονάρα με λίγες θερμίδες και μία μικρή δόση από αβοκάντο

Ό,τι και αν μου πεις, όσα επιχειρήματα και αν μου θέσεις, αρνούμαι να δεχτώ πως δεν σου αρέσει η καρμπονάρα (με αβγό ή χωρίς). Ίσως η μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα να κατέχει μία καλύτερη θέση στην καρδιά σου αλλά η κρέμα γάλακτος δεν μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι κατακτώντας την δεύτερη ή τρίτη θέση της «καρδιάς» σου όσον αφορά τα ζυμαρικά.

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου μία ξεχωριστή συνταγή καρμπονάρας την οποία βρήκα στο διαδίκτυο. Μέσα στα υλικά βρίσκεται και το αβοκάντο το οποίο μέχρι τώρα δεν έχεις συνηθίσει να τρως με τα ζυμαρικά σου.

Avocado Zucchini Carbonara Pasta 4

Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι

2 ώριμα, μικρά έως μέτρια αβοκάντο,

1 αβγό

1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό,

αλάτι και πιπέρι

6 φέτες κομμένο μπέικον, ψιλοκομμένο

2 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε κορδέλες

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες κόκκινες πιπεριές

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:

1.Γέμισε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό (περίπου μέχρι τη μέση) και ρίξε μέσα ελάχιστο αλάτι. Έπειτα, ρίξε μέσα το πακέτο με τα μακαρόνια σου και άφησέ τα να βράσουν ανάλογα με την ώρα που αναγράφεται στο πακέτο (συνήθως 10-12 λεπτά) και έπειτα στράγγιξέ τα.

2.Σε ένα μπλέντερ, ρίξε μέσα το αβοκάντο, το αβγό, το βασιλικό, και ελάχιστη ποσότητα από αλάτι και πιπέρι. Κατά τη διάρκεια που ανακατεύεις τα υλικά μέσα στο μπλέντερ (μεσαία ταχύτητα) ρίχνε ανά διαστήματα 1/2 φλιτζάνι από το νερό που μαγείρεψες τα ζυμαρικά σου ώστε να αποκτήσει το μείγμα μία βελούδινη υφή.

3.Ζέστανε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία και μαγείρεψε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά, το κολοκυθάκι, το θυμάρι και τις θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού στο τηγάνι. Μαγείρεψέ τα για 5 λεπτά περίπου. Πρόσθεσε το μείγμα με τη σάλτσα αβοκάντο και την παρμεζάνα και ανακάτεψέ τα καλά. Άφησέ τα πάνω στη φωτιά για άλλα 3-5 λεπτά και πρόσθεσε λίγο νερό ακόμη αν θεωρείς ότι πρέπει.