2 εύκολες συνταγές που μπορείς να φτιάξεις για πρωινό ακόμη και τις μέρες που βιάζεσαι

Νάνσυ Μητσοστέργιου
2 εύκολες συνταγές που μπορείς να φτιάξεις για πρωινό ακόμη και τις μέρες που βιάζεσαι

Και εύκολα και υγιεινά

Αν δουλεύεις πρωινό ωράριο σε καθημερινή βάση, τότε ξέρεις πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να φας το πρωινό σου γεύμα κανονικά και χωρίς βιασύνη. Δύσκολο έως και ακατόρθωτο πολλές φορές γι’ αυτό και καταλήγεις να φεύγεις από το σπίτι είτε έχοντας πιει μόνο ένα ποτήρι γάλα, είτε τρώγοντας κάποιο σνακ.

Το πρωινό είναι αποδεδειγμένα το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και γι’ αυτό τις περισσότερες φορές που δεν τρως πρωινό νιώθεις μια κάποια αδυναμία και κούραση. Παρακάτω λοιπόν σου έχουμε δύο πολύ εύκολες συνταγές τις οποίες μπορείς να φτιάξεις μόνη σου σπίτι, ακόμη και τα πρωινά που βιάζεσαι πολύ.

#1. Muffins με μπανάνα και κολοκύθι
Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, αλλά είναι πάρα πολύ γευστικό. Θα χρειαστείς ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο κολοκύθι, 2 αυγά, μια μπανάνα, σως μήλου και εκχύλισμα βανίλιας. Το κολοκύθι κρατάει αρκετό νερό από μόνο του, οπότε δεν θα χρειαστεί να προσθέσεις επιπλέον νερό ή λάδι σε αυτή την συνταγή.

Ανακάτεψε αρχικά όλα μαζί τα ξηρά υλικά και στη συνέχεια πρόσθεσε και τα υγρά. Μόλις ανακατέψεις επαρκώς το μείγμα (μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά) βάλε το στα ειδικά φορμάκια και ψήσε τα για 18-22 λεπτά. Για να σιγουρευτείς πως είναι έτοιμα κάνε το γνωστό κόλπο με την οδοντογλυφίδα.

** Όσο πιο ώριμη είναι η μπανάνα, τόσο πιο γλυκά θα γίνουν.

#2. Smoothie μέντας

Τα smoothies είναι ο πιο ωραίος τρόπος να ξεκινάς την ημέρα σου και το παρακάτω με μέντα και σοκολάτα είναι αυτό ακριβώς που θες για τις μέρες που δεν προλαβαίνεις να φας το πρωινό σου.

Θα χρειαστείς:
¾ φλιτζανιού γιαούρτι χωρίς λιπαρά
¼ φλιτζανιού φρέσκια μέντα
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
¼ φλιτζανιού κομμάτια μαύρης σοκολάτας
1 φλιτζάνι σπανάκι
1 κ.σ σιρόπι maple
2 φλιτζάνια πάγο

Βάλε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και ανακάτεψε τα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάλε το σε ένα ποτήρι και απόλαυσε το είτε πριν φύγεις από το σπίτι, είτε στον δρόμο .