5 τρόποι να μαγειρέψεις τα όσπρια

5 τρόποι να μαγειρέψεις τα όσπρια

Συνταγές που θα θες να τρως και μετά τη... νηστεία!

Μοιάζει σαν να περνούν ταινία από μπροστά σου, όλες οι συνταγές που βαρέθηκες να εκτελείς πέρσι κατά την περίοδο της Σαρακοστής. Οι φακές της μαμάς σου, τα ψητά θαλασσινά, τα ρεβίθια και την έλλειψη δημιουργικότητας στην κουζίνα, γενικότερα. Φέτος λοιπόν, ακόμη ένας λόγος για να νηστέψεις και να αποτοξινωθείς, είναι οι πολλές διαφορετικές συνταγές που μπορείς να δοκιμάσεις στην κουζίνα σου. Παρακάτω, θα βρεις πέντε από τους τρόπους που μπορείς να μαγειρέψεις τα όσπρια.

Λευκή φασολάδα με curry, κολοκύθα και δεντρολίβανο

Θα χρειαστείς:

250 γρ. φασόλια λευκά
2 καρότα
½ φλ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανο
10 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. curry
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
300 γρ. κόκκινη κολοκύθα σε κύβους
200 ml ελαιόλαδο
1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Χυμός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό. Την επόμενη ημέρα, τα στραγγίζουμε και τα σιγοβράζουμε με 2,5 λίτρα νερό για περίπου 1 ώρα. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλη μια ώρα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το curry, το κύμινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την κολοκύθα και το δεντρολίβανο και σοτάρουμε για ακόμη 5 -6 λεπτά. Ρίχνουμε 1-2 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό των φασολιών και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και το λεμόνι. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνέχεια στο sarakosti.gr