Μακαρονάδα Pesto: Την αγαπάμε όλες τις εποχές του χρόνου και ιδού πώς θα τη φτιάξεις

Ερμιόνη Σαρρή
Μακαρονάδα Pesto: Την αγαπάμε όλες τις εποχές του χρόνου και ιδού πώς θα τη φτιάξεις

Το αβοκάντο μαζί με το κουκουνάρι δημιουργούν την απόλυτη συνταγή

Μακαρονάδα και ξερό ψωμί. Έχεις αναλογιστεί ποτέ πόσες διαφορετικές συνταγές υπάρχουν για τα μακαρόνια; Εμείς πάλι πολλές φορές, αφού είμαστε από τους μεγαλύτερους φανς τους. Δε γεννηθήκαμε στην Ιταλία, δε θα απαρνηθούμε ποτέ τον ελληνικότατο μουσακά αλλά η μακαρονάδα θα έχει πάντοτε μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Αν, λοιπόν, έχεις δοκιμάσει μακαρόνια pesto και σου άρεσαν, η συνταγή αυτή είναι ό,τι ακριβώς αναζητούσες. Αν πάλι δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ μέχρι τώρα, σε προκαλούμε να την τολμήσεις. Το κουκουνάρι και το αβοκάντο θα σε κάνουν να μην μπορείς να σταματήσεις.

Υλικά:

  • 1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 σακουλάκι μακαρόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού (κομμένα)
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
  • 3 μέτρια ώριμα αβοκάντο, κατά το ήμισυ, ξεφλουδισμένα, χωρίς σπόρους
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/8 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Τοποθέτησε ένα τηγάνι πάνω στη φωτιά (μέτρια) και ρίξε μέσα τα κουκουνάρια. Άφησε τα μέχρι να ροδίσουν και ανακάτευέ τα συχνά. Ταυτόχρονα, βάλε τα μακαρόνια να βράζουν, με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και έπειτα σούρωσέ τα.

Σε ένα μπλέντερ ρίξε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το σκόρδο και ελάχιστο αλάτι και ανακάτεψέ τα. Έπειτα, πρόσθεσε το αβοκάντο και το πιπέρι και ανακάτεψέ τα μέχρι το μείγμα σου να πάρει μία πιο κρεμώδης υφή.

Τέλος, ρίξε το μείγμα αυτό μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακάτεψέ τα πολύ καλά.

Πασπάλισέ τα με κουκουνάρι και παρμεζάνα κατά το σερβίρισμα.