Πώς θα φτιάξεις την τέλεια μακαρονάδα Arrabbiata

Η πανεύκολη αλλά θαυματουργή συνταγή για τη διάσημη πικάντικη σάλτσα ζυμαρικών.

Μπορείς μέσα σε περίπου 20 λεπτά να ετοιμάσεις ένα απολαυστικό βραδινό; Η απάντηση φυσικά είναι «ναι» και τα ζυμαρικά είναι η σίγουρη λύση. Σήμερα, σου προτείνουμε μια καυτερή μακαρονάδα All’ Arrabbiata!

Υλικά:
2-3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κουτί (400 γρ.) ψιλοκομμένη ντομάτα
200 γρ. σπαγγέτι
Παρμεζάνα ή πεκορίνο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Πρόσθεσε το σκόρδο και τσιγάρισέ το μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Πρόσθεσε το μπούκοβο και συνέχισε το τσιγάρισμα για άλλο ένα λεπτό.
Συνέχισε ρίχνοντας την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ στο τηγάνι (αν θέλεις, μπορείς να τα έχεις περάσει πρώτα από το μπλέντερ για να πετύχεις πιο βελούδινη υφή στη σάλτσα). Αλάτισε τη σάλτσα.
Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει η σάλτσα για 10-15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, βράσε τα ζυμαρικά al dente.
Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, πάρε με μία τσιμπίδα τα μακαρόνια (που εν τω μεταξύ έχουν βράσει) από την κατσαρόλα και ρίξ’τα στο τηγάνι με τη σάλτσα ανακατεύοντας.
Σέρβιρε με μπόλικη παρμεζάνα ή πεκορίνο.

Δες το βίντεο της συνταγής:

 

Δες ακόμα: Τα 3 βασικά λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις συνταγές με ζυμαρικά

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης