Το «μικρό θαύμα» του Μακεδονικού Χαλβά!

Νίκος Συρίγος
Το «μικρό θαύμα» του Μακεδονικού Χαλβά!

Το ομολογώ! Είναι ώρες που «σκοτώνω» για ένα γλυκό. Ειδικά, εκεί, γύρω στο απόγευμα, μπορώ να ανακαλύψω το γλυκό που υπάρχει σε απόσταση… χιλιομέτρων, μέσα σε χρόνο dt. Και την ώρα εκείνη, τη δύσκολη, οι αντιστάσεις όχι απλά κάμπτονται αλλά εξαφανίζονται. Μηδέν! Ο πειρασμός μεγάλος. Όσο και η επιθυμία να φας κάτι γλυκό και πιθανότατα ανθυγιεινό... Γιατί πόσα γλυκά ξέρετε που να μην σε πνίγουν στις τύψεις μετά την πρώτη μπουκιά… Και κυρίως πόσα απ’ αυτά θα δίνατε άφοβα στα παιδιά σας;

Χαλβά! Ναι, χαλβά! Που σε γεμίζει γλύκα με την πρώτη δαγκωνιά και παράλληλα αποτελεί όχι απλά ενισχυτικό του οργανισμού αλλά ένα πραγματικό energy boost!

Πόσο μάλλον όταν ο Μακεδονικός Χαλβάς, σου δίνει τη δυνατότητα με τις μερίδες των 40 γραμμαρίων να τον έχεις μαζί σου παντού και πάντα! Και όχι σε μία αλλά σε τέσσερις γεύσεις! Με γεύση Βανίλια, με Φουντούκι και Κακάο, με Σοκολάτα και Espresso … Αχ αυτός ο Espresso! Γουλιά, λάθος, παρασύρθηκα κύριε πρόεδρε, μπουκιά και συγχώριο… Να τρώει ο μπαμπάς και του παιδιού να μην δίνει… Να δίνει, να δίνει… Αλλά καλύτερα να κρατάει τη μερίδα Espresso για τον ίδιο! Όλα κι όλα… Ευτυχώς τα κορίτσια λάτρεψαν η μία τη γεύση Βανίλια ή άλλη τον Μακεδονικό Χαλβά με Σοκολάτα, οπότε τα μιλήσαμε τα συμφωνήσαμε… Βρε Μακεδονικέ Χαλβά τι έκανες πάλι; Τι μικρό αλλά… μέγα θαύμα είναι αυτό; Μούρλια!

IMG 0900 copy

Και το πρωί και το βράδυ και το απόγευμα! Κυρίως το απόγευμα… Εκεί, όταν η φύση ησυχάζει και εγώ γίνομαι… τρελός για ένα γλυκό. Γινόμουν… Όχι πια! Μακεδονικός Χαλβάς Espresso!