Η Stella McCartney λανσάρει στηθόδεσμο για τις γυναίκες που έχουν κάνει μαστεκτομή

Η Stella McCartney λανσάρει στηθόδεσμο για τις γυναίκες που έχουν κάνει μαστεκτομή

Μια πολύ σημαντική κίνηση από τη Βρετανίδα σχεδιάστρια

Μπορεί να είναι γνωστή για τις πρωτότυπες δημιουργίες της στην πασαρέλα, όμως η Stella McCartney έχει και μια πιο ευαίσθητη πλευρά, που νοιάζεται και για σημαντικότερα θέματα από τις τάσεις της μόδας. Η ίδια έχει αποδείξει κατά καιρούς πόσο πολύ στηρίζει τον αγώνα για τον Καρκίνο του Μαστού με τις διάφορες καμπάνιες ενημέρωσης που διοργανώνει ανά καιρούς και η τελευταία της κίνηση είναι ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η μητέρα της, Linda Louise McCartney πέθανε μετά την τριετή μάχη της με την ασθένεια το 1998 στα μόλις 56 της χρόνια κι έτσι, τώρα, η διάσημη σχεδιάστρια αποφάσισε να λανσάρει ένα νέο στηθόδεσμο, ως φόρο τιμής στη μητέρα της, για τις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή. Ο ροζ στηθόδεσμος έχει όνομα "Louise Listening" και προσφέρει την άνεση και την αναγκαία υποστήριξη που χρειάζονται οι γυναίκες που αναρρώνουν από την επίπονη επέμβαση.

stella-mastectomy-large 8297e

"Θέλαμε να φέρουμε κάτι θηλυκό και όμορφο στο στηθόδεσμο που είναι ταμπού. Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά συναισθήματα που συνδέονται με την τραγική πραγματικότητα του να έχεις κάνει μια διπλή μαστεκτομή, πολλές κουλτούρες δεν το αποδέχονται και απαίσια πράγματα συμβαίνουν στις γυναίκες τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά", δήλωσε η Stella McCartney στην εφημερίδα Telegraph. "Εμείς απλά θέλαμε να φτιάξουμε κάτι που επιτρέπει στις γυναίκες να περνούν όλο αυτό και να έχουν κάτι για το οποίο αισθάνονται υπερήφανες, κάτι που δεν συνοδεύεται από ντροπή. Θέλουμε να ξέρουν οι γυναίκες ότι μπορείς ακόμη να είσαι θηλυκή, να έχεις αισθησιασμό και να έχεις όλα αυτά που σε κάνουν γυναίκα και πως αυτό το μέρος του κορμιού σου μπορεί ακόμη να δείχνει όμορφο εξωτερικά, όσο κι εσωτερικά", πρόσθεσε.

Υπέροχη κίνηση. Ένα μεγάλο μπράβο από εμάς.

Το "Louise Listening Bra" θα είναι διαθέσιμο τον Οκτώβριο, μπορείτε όμως να το προπαραγγείλετε εδώ.