Paris Fashion Week: Το σεξαπίλ είχε ξεκάθαρη θέση στην πασαρέλα του οίκου Saint Laurent

Paris Fashion Week: Το σεξαπίλ είχε ξεκάθαρη θέση στην πασαρέλα του οίκου Saint Laurent

Η παρθενική συλλογή του Anthony Vaccarello για το γαλλικό οίκο κατάφερε να γίνει το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στον κόσμο της μόδας

Μετά από την αρκετά ηχηρή αποχώρηση του Hedi Slimane από τα ηνία του οίκου Saint Laurent, όλοι περίμεναν να δουν τι θα κάνει ο Anthony Vaccarello στο πρώτο του Saint Laurent catwalk. Ο σχεδιαστής, που άφησε στην άκρη το δικό του, προσωπικό brand, για να ασχοληθεί εξ' ολοκλήρου με το γαλλικό label, διάλεξε ως location για την επίδειξη ένα χώρο στην καρδιά του Παρισιού, που παλιότερα ήταν στρατιωτικό αρχηγείο - ένας χώρος που σηματοδοτεί την αλλαγή σχεδίων(;) αλλά και μια νέα, μεταβατική περίοδο για τον οίκο.

GettyImages 610820630

Ο Vaccarello δε φοβήθηκε καθόλου να βάλει τη δική του πινελιά στη συλλογή για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017.

Το κορίτσι του οίκου Saint Laurent «δεν ανήκει στους αστούς, δεν είναι κλασικό. Έχει μεγάλο σεβασμό για το Saint Laurent, αλλά όχι στον πρώτο βαθμό. Οπότε τη φαντάστηκα να παίρνει ένα vintage φόρεμα και να το διαμορφώνει ανάλογα», δήλωσε στη Vogue ο σχεδιαστής.

Μια αύρα από '80s, λίγη logomania (το YSL υπήρχε παντού - από την είσοδο του κτιρίου, μέχρι τα παπούτσια των μοντέλων), bustier tops, βελούδο, δέρμα, boyfriend jeans, λαμέ, το κλασικό ανδρόγυνο στυλ του οίκου, φορέματα που αφήνουν ακάλυπτο τον ένα ώμο (ή και κάτι παραπάνω), killer stilettos, και μια δόση από παριζιάνικη κομψότητα είναι τα βασικά στοιχεία που ξεχωρίζουν από τη συλλογή Saint Laurent για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017.

GettyImages 610713954
GettyImages 610714910

Το φόρεμα με τον ένα ώμο και που άφηνε τη μια πλευρά του στήθους του μοντέλου ακάλυπτο - που είναι κι ένας από τους βασικούς λόγους που όλοι συζητούν για το show - δεν είναι πρωτοτυπία.

GettyImages 610714174

Το έκανε ξανά ο Hedi Slimane στη ready-to-wear συλλογή για το Φθινόπωρο του 2015.

breasts nudity trend fall 2015 runway 01 770x1154

Και φυσικά, ο ίδιος ο Yves Saint Laurent, που στην ανοιξιάτικη συλλογή του για το 1990, παρουσίασε ένα φόρεμα που αποκάλυπτε το γυμνό στήθος του μοντέλου. Τότε, μάλιστα, το περιοδικό New York είχε αποκαλέσει τη στιγμή αυτή "scandale du jour".

Σήμερα;

Ίσως το γυμνό να μην είναι κάτι το ασυνήθιστο σήμερα, στην εποχή που το σεξ και το σεξαπίλ είναι απλή καθημερινότητα, αλλά ο νέος δημιουργικός διευθυντής του Saint Laurent, με τη δική του, μοναδική αισθητική, κατάφερε να κάνει το "mono-boob dress", όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν, να μη δείχνει προκλητικό χωρίς λόγο, αλλά απόλυτα σέξι, προσεγμένο, chic και αντιπροσωπευτικό της γυναίκας Saint Laurent. Μια ακόμη "scandale du jour" στιγμή; Το γεγονός πως όλος ο κόσμος της μόδας μιλά γι' αυτό ακριβώς το φόρεμα, αλλά και για ολόκληρη τη συλλογή, σημαίνει πως ο Anthony Vaccarello, μάλλον κάτι κάνει σωστά.

GettyImages 610820822