#ImWithHer: Η Vogue στηρίζει ανοιχτά τη Hillary Clinton για πρώτη φορά στην ιστορία της

#ImWithHer: Η Vogue στηρίζει ανοιχτά τη Hillary Clinton για πρώτη φορά στην ιστορία της

Το αμερικανικό περιοδικό παίρνει για πρώτη φορά θέση στις αμερικανικές εκλογές, με ένα κείμενο που έχει ήδη προκαλέσει σάλο

Ήταν ξεκάθαρο πως η Vogue ήταν με το μέρος της Hillary Clinton, από την αρχή της κούρσας για τη θέση του/της Προέδρου των Η.Π.Α. Η Anna Wintour της έδινε στυλιστικές συμβουλές για σωστό power-dressing, φόρεσε μέχρι και t-shirt με το σύνθημα της εκστρατείας της "I'm With Her" (και μισεί τα t-shirts), ενώ ο τίτλος, τόσο στην online, όσο και στην έντυπή του έκδοση, σχολίαζε διθυραμβικά τις εμφανίσεις της υποψήφιας, αλλά και τις δηλώσεις της σχετικά με διάφορα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα και τη ζωή στην Αμερική.

Δες ακόμα:

Υποψήφια Πρόεδρος των Η.Π.Α. ή street style star; Τι είναι τελικά η Hillary Clinton;

Μετά από όλα αυτά, λοιπόν, το περιοδικό αποφάσισε να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της Clinton. Αυτή τη φορά, όχι με κάποιο αφιέρωμα, αλλά με ένα άρθρο-πολιτική τοποθέτηση και τίτλο, «Η Vogue υποστηρίζει τη Hillary Clinton για Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Vogue.

«Η Vogue δεν έχει ιστορικό πολιτικών τοποθετήσεων. Οι αρχισυντάκτες έχουν κάνει γνωστές τις απόψεις τους ανά καιρούς, αλλά το περιοδικό δεν έχει μιλήσει ποτέ για τις εκλογές με μία ενιαία φωνή. Δεδομένου του μεγάλου διακυβεύματος αυτών των εκλογών και την ιστορία που πρόκειται να γραφτεί, νιώθουμε πως αυτό πρέπει να αλλάξει. Η Vogue στηρίζει τη Hillary Clinton για πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ίσως κάτι τέτοιο δεν προκαλεί έκπληξη. Η Vogue έχει ακολουθήσει την καριέρα της Hillary με ενθουσιασμό, από όταν ήταν φοιτήτρια στη νομική σχολή του Yale, σύζυγος του κυβερνήτη, Πρώτη Κυρία κι έπειτα Secretary of State. Το περιοδικό έχει κάνει αφιέρωμα σε εκείνη έξι φορές», γράφει το άρθρο του περιοδικού, ενώ στη συνέχεια οι συντάκτες εξηγούν τους λόγους για τους οποίους έφτασαν σε αυτή την απόφαση.

00 hillary clinton1

φωτογραφία: Annie Leibovitz, Vogue, Δεκέμβριος 1993

«Καταλαβαίνουμε πως η Clinton ήταν πάντα μια τέλεια υποψήφια, όμως η δυναμική εξυπνάδα της και η τεράστια εμπειρία της αντανακλώνται σε πολιτικές και θέσεις που είναι ξεκάθαρες, λογικές και ελπιδοφόρες», γράφει το άρθρο.

«Δύο λέξεις μας δίνουν ελπίδα: Madam President (κυρία Πρόεδρε). Οι γυναίκες κέρδισαν το δικαίωμα στην ψήφο το 1920. Μας έχει πάρει περίπου έναν αιώνα στο να φτάσουμε κοντά στο να έχουμε μια γυναίκα ηγέτη της χώρας μας για πρώτη φορά. Ας βάλουμε αυτές τις εκλογές πίσω μας και να γίνουμε η Αμερική που θέλουμε να είμαστε: αισιόδοξη, με το βλέμμα στο μέλλον και σύγχρονη. Ας πάμε στις κάλπες την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου και ας ψηφίσουμε».

Μπορείς να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο, εδώ.