Athens Xclusive Designers Week: Τα highlights από την ελληνική εβδομάδα μόδας!

Athens Xclusive Designers Week: Τα highlights από την ελληνική εβδομάδα μόδας!

Οι σημαντικότερες στιγμές από το μεγάλο fashion event που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο

Day 1 & Day 2

Εντυπωσιακή έναρξη για την επετειακή 20η Εβδομάδα Μόδας, Athens Xclusive Designers Week, στο Ζάππειο Μέγαρο. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις επιδείξεις Nassos Ntotsikas, Ocean Blue by Marcia Thrasyvoulou, Rita Pateroni, Kathy Heyndels & Giannetos Hand Made, Vlassis Holevas, Vassilis Zoulias, Dimitrios Ordoulidis, Olga Karaververi, The Artians, ICHI, Tassos Mitropoulos, .Lak by Lakis Gavalas.


Την έναρξη της επετειακής 20ης Εβδομάδα Μόδας έκανε ο Nassos Ntotsikas. Ο ταλαντούχος σχεδιαστής παρουσίασε τη S/S 2017 συλλογή του με τίτλο Knit Chemistry, με πηγή έμπνευσης την Χημεία και τα μεταλλικά στοιχεία. Οι “χημικές ενώσεις” του βαμβακιού και μεταξιού, της μουσελίνας με μπροκάρ δημιούργησαν αέρινες δημιουργίες με μεταλλικά drape και οι έντονες λάμψεις σε ροζ και aqua αποχρώσεις.


Ο γνωστός οίκος μόδας Vlassis Holevas έκανε ένα δυναμικό come back επαναλανσάροντας το brand, στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτων του, δημιουργώντας μία νέα σειρά συλλογών. Στην επετειακή 20η AXDW παρουσίασε τη F/W 16-17 συλλογή με τίτλο AVH, με φορέματα με girly – chic στοιχεία, glam rock και casual-chic για all day εμφανίσεις.


Εμπνευσμένος από τη Βαρώνη Fiona Von Thyssen η οποία ήταν και παρούσα, ο Vassilis Zoulias παρουσίασε τη νέα του S/S 2016-2017 συλλογή με τίτλο “Fiona”, σε ένα μοναδικό σκηνικό στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, το μεσημέρι του Σαββάτου. Διαχρονικές δημιουργίες διακοσμημένες με τα εντυπωσιακά κοσμήματα του Pericles Kondylatos, υπέροχα βολάν, καταπληκτικά, μακριά, κομψά φορέματα που τονίζουν τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας, εντυπωσίασαν τους καλεσμένους. Τις δημιουργίες του Βασίλη Ζούλια συνόδευσαν τα εκπληκτικά ρολόγια της εταιρείας υψηλής ωρολογοποιίας IWC Schaffhausen. Στην επίδειξη μόδας συμμετείχαν με guest εμφάνιση η Ισαβέλλα Δάρα και η Βίκυ Καγιά.

LP1 1795

The Artians, το brand της Κωνσταντίνας Καμπισοπούλου εντυπωσίασε τους καλεσμένους της AXDW, παρουσιάζοντας τη S/S 2017 συλλογή με τίτλο “The Sayades”, εμπνευσμένη από τις παραδοσιακές Ελληνικές ενδυμασίες των αρχών του 1900. Οι δημιουργίες της συλλογής φλερτάρουν με τη μονοχρωματική θαλασσινή παλέτα και το ελληνικό φως.

Ο ξεχωριστός Tassos Mitropoulos παρουσίασε θηλυκές δημιουργίες. Στενά φορέματα με μήκος μέχρι το γόνατο, αισθησιακές δαντέλες, υπέροχες διαφάνειες, δερμάτινες λεπτομέρειες που αναδεικνύουν το σώμα κάθε γυναίκας, σε μπλε, μαύρο, κόκκινο και λευκό χρώμα.

Το fashion brand .LAK με την υπογραφή του δημιουργικού Λάκη Γαβαλά, παρουσίασε τη συλλογή 2yatrue, με ένα ιδιαίτερο concept, όπου ένα ασθενοφόρο κατέφτασε στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου και με τη σειρήνα του έδωσε σήμα για την έναρξη του show. Ο ανατρεπτικός Λάκης Γαβαλάς θέλησε να περάσει ένα καυστικό μήνυμα αλλά παράλληλα διακωμωδώντας την κατάσταση της χώρας, παρουσιάζοντας την εντυπωσιακή συλλογή του συνδυασμένη με το ιατρικό περιβάλλον.

unnamed

Day 3 & Day 4

Σε μία βραδιά γεμάτη δημιουργικότητα, ταλέντο, έμπνευση και λάμψη πραγματοποιήθηκε η απονομή των New Designers Awards by Bioten της επετειακής 20ης Athens Xclusive Designers Week, το βράδυ της Κυριακής. 9 ανερχόμενοι και πρωτοεμφανιζόμενοι δημιουργοί παρουσίασαν τις συλλογές τους στο κοινό και την κριτική επιτροπή διεκδικώντας τα σημαντικά βραβεία Best Catwalk, Best Trendsetter και Best New Designer που αντιστοιχούν σε πολύ σημαντικά έπαθλα.

Νικητές των New Designers Awards της επετειακής 20ης AXDW αναδείχθηκαν οι:

Best New Designer: Η Vicky Panetsou παρουσιάζοντας ασπρόμαυρες, μίνιμαλ δημιουργίες, εμπνευσμένες από τον «Βασιλιά των παιχνιδιών», το σκάκι εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή

Best Trendsetter: Ο Ioannis Roumeliotis απέσπασε το δεύτερο βραβείο, παρουσιάζοντας τη συλλογή του η οποία είναι εμπνευσμένη από τον θεό ΕΡΩΣ.

Best Catwalk: Το brand Athena, της Αθηνάς Καρατζογιάννη, παρουσίασε τη συλλογή με τίτλο Theofilos, εμπνευσμένη από τον Έλληνα λαϊκό ζωγράφο Θεόφιλο, παίρνοντας στοιχεία από το έργο του, τον ίδιο και την καθημερινότητα του.

Ποιο show ξεχωρίσαμε εμείς; Το brand MATINA J SKAROU παρουσίασε μια πραγματικά πολύ ιδιαίτερη, σύγχρονη συλλογή, την οποία κυριολεκτικά λατρέψαμε.

9310 MATINA SKAROY 23102016

Με εντυπωσιακά shows ολοκληρώθηκε η επετειακή 20η Εβδομάδα Μόδας, στο Ζάππειο Μέγαρο με τις παρουσιάσεις των συλλογών των: Reveal Crochet, Boško Jakovljević, Loukia Kyriakou, Peace & Chaos, Panos Apergis και Maison Faliakos.


Το ανερχόμενο brand Reveal Crochet, της Αθηνάς Βατικανού, παρουσίασε μία μοναδική συλλογή με πλεκτά μαγιό και beachwear. Μοναδικά μαγιό, φορέματα, καπέλα και καφτάνια εντυπωσίασαν το κοινό, σε μαύρο, ροζ, μωβ, μπλε και κόκκινο χρώμα.

Ο Boško Jakovljević ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα στη Σερβία και προσκεκλημένος σχεδιαστής της Διοργάνωσης, παρουσίασε αντρικά, μοντέρνα κοστούμια σε μαύρο, μπλε, μπορντό και γκρι χρώμα και ιδιαίτερα καρό υφάσματα.

Η Κύπρια σχεδιάστρια Loukia Kyriakou παρουσίασε υψηλής ραπτικής δημιουργίες. Εντυπωσιακά, αέρινα, θηλυκά φορέματα, με ιδιαίτερες δαντέλες και κάποιες από αυτές διακοσμημένες με στρας και πέρλες που τονίζουν τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας.

222726

Το brand Peace & Chaos της Νεφέλης Άλαν και του Δημήτρη Πανταζή παρουσίασαν τη συλλογή τους με τίτλο “Down to Ride”. Η συλλογή περιλαμβάνει στοιχεία της νέας τάσης του Athleisure style συνδυασμένα με διχτυωτά και μεταλλικά υφάσματα, ιδανικά για όλες τις μέρες της μέρας.

Ο γνωστός σχεδιαστής Panos Apergis, ήρθε για ακόμα μία φορά στο catwalk της AXDW και παρουσίασε έθνικ, αέρινα φορέματα και παντελόνια με ξεχωριστά prints, εντυπωσιακά καφτάνια συνδυασμένα με oversized τσάντες.

Ο γνωστός οίκος μόδας Maison Faliakos παρουσίασε τη F/W 2016-17 Pret-a-porter συλλογή του. Ιδιαίτερα κοψίματα, εντυπωσιακά σακάκια με ξεχωριστές βάτες, αέρινες φούστες, γούνινες λεπτομέρειες σε μαύρο, σιέλ, κίτρινο, λαδί και κόκκινο χρώμα με έντονο θεατρικό χαρακτήρα πρόσφεραν το ιδανικό κλείσιμο για την επετειακή Εβδομάδα Μόδας.

Au revoir!