Το νέο ημερολόγιο της Pirelli είναι ένας ύμνος στην ώριμη, γυναικεία ομορφιά

Διονυσία Καλαποθαράκου
Το νέο ημερολόγιο της Pirelli είναι ένας ύμνος στην ώριμη, γυναικεία ομορφιά

 

Ο Peter Lindbergh απαθανάτισε στον φωτογραφικό του φακό τις πιο γοητευτικές Hollywood stars πάνω από 40 χρονών. Το αποτέλεσμα; Kαθηλωτικό.

3ADA4F0000000578 3981684 image a 193 1480426052071

Το ημερολόγια της Pirelli για το 2017 είναι λίγο διαφορετικό από αυτό που μας είχε συνηθίσει. Δεν περιλαμβάνει sexy μοντέλα και ημίγυμνες, νεαρές υπάρξεις αλλά είναι αφιερωμένο στην «φυσική ομορφιά και στην θηλυκότητα», η οποία αποτυπώνεται στα πρόσωπα μερικών από των πιο γοητευτικών και ώριμων stars του Hollywood. Oι Julianne Moore, Robin Wright, Kate Winslet, Uma Thurman, Nicole Kidman, Helen Mirren και Charlotte Rampling φωτογραφήθηκαν από τον Peter Lindbergh και θα παρουσιαστούν χωρίς ρετούς, σε μία προσπάθεια να «καταγγελθεί η εμμονική με το Photoshop κουλτούρα μας», όπως δήλωσε ο ίδιος.

Η Charlotte Rampling στον φακό του Peter Lindbergh

Το φετινό θρυλικό ημερολόγιο έχει στόχο να αναδείξει «την προσωπικότητα, την ευαισθησία και τα κότσια του να είσαι ο εαυτός σου», εξηγεί ο φωτογράφος. Όλες οι κυρίες που συμμετέχουν στο project είναι πάνω από 40 χρονών και αποδεικνύουν στην πράξη πως μια γυναίκα δεν χρειάζεται να είναι νέα και αψεγάδιαστη για να είναι γοητευτική, αλλά χρειάζεται να είναι αληθινή, αφήνοντας την εσωτερική της λάμψη να βγει προς τα έξω.