Tι είναι το «Hygge» trend και γιατί μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή;

Διονυσία Καλαποθαράκου
Tι είναι το «Hygge» trend και γιατί μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή;

Μας έρχεται από τη Δανία και είναι κάτι παραπάνω από τάση της μόδας, είναι τρόπος ζωής.

 2000750 1480690253.640x0c
hygge the scandi fashion trend that feels so amazing 2000766 1480690629.600x0c
winter fashion style socks warm lifepopper casual art 4

Αν έχεις Instagram ή Pinterest δεν μπορεί παρά να έχεις αντιληφθεί τον τελευταίο καιρό την φρενίτιδα που έχει δημιουργηθεί με το #hygge και με τα αντίστοιχα pins. Τι ακριβώς όμως σημαίνει αυτή η κάπως κακόηχη δανέζικη λέξη; Προφέρεται «hoo-gah» και είναι ουσιαστικά ένας όρος που προσδιορίζει τον cosy τρόπο ζωής.

Τον έχουν επινοήσει οι Δανοί και αντιπροσωπεύει την comfy κατάσταση του να χαλαρώνεις στο ζεστό σου σπίτι με ένα ποτήρι κρασί, ακούγοντας μουσική ή διαβάζοντας ένα βιβλίο. Πώς αποτυπώνεται στη μόδα όλο αυτό; Mα φυσικά με oversized πουλόβερ, άνετες φόρμες και μάλλινες κάλτσες.

Όλα στις αποχρώσεις της μέντας, του γκρι και του μπεζ. Η Σκανδιναβή fashion blogger, Ιsabella Thordsen, θεωρείται η ιέρεια του συγκεκριμένου scandi-chic trend και ο λογαριασμός της στο Instagram αναπαριστά ιδανικά τον «hygge» τρόπο ζωής.

Γιατί δεν αφορά μόνο τη μόδα, αλλά την ηρεμία, την γαλήνη, την επανεκτίμηση των μικρών καθημερινών απολαύσεων και των οικιακών χαρών. Στην εποχή των γρήγορων εναλλαγών, βοηθάει καμιά φορά να ρίχνεις ταχύτητα και στη Δανία φαίνεται να το ξέρουν...