Αυτό το accessory trend είναι το μοναδικό που αξίζει να ξέρεις το 2017

Αυτό το accessory trend είναι το μοναδικό που αξίζει να ξέρεις το 2017

Και είναι αρκετά τολμηρό!

Model Backstage JW Anderson SS 2017
Erdem SS 2017
 2044171 1484316003.640x0c

Aυτό που λέει η κοινή λογική είναι πως τα σκουλαρίκια μας τα φοράμε σε ζευγάρι. Όπως τις κάλτσες. Και δεν το λέει μόνο η λογική, αλλά και η κοινή αισθητική. Μέχρι την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο, όπου παρακολουθήσαμε αναλυτικά τις συλλογές των σχεδιαστών για τη σεζόν S/S 2017. Και εκεί, βλέποντας τα shows των J.W. Anderson και Erdem, έγινε η ανατροπή.

J.W. Anderson S/S 2017
Τα σκουλαρίκια ήταν πραγματικά έργα τέχνης, sculptural και oversized, και σε πολλές περιπτώσεις διαφορετικά μεταξύ τους. Στα σχέδια του οίκου Erdem πρωταγωνιστούσαν οι πέρλες και παραλλαγές ανάμεσα στο κάθε σκουλαρίκι ήταν μικρές, ώστε τα δύο τους να έχουν μεν διαφορά αλλά να δίνουν την αίσθηση του ζευγαριού. Στο οίκο J.W. Anderson όμως, το mix&match ήταν πολύ έντονο. Τόσο έντονο που σε κάνει να σκέφτεσαι αν το μοντέλο έχει μπερδέψει το ζευγάρι του και έχει βάλει δύο διαφορετικά κομμάτια στα αυτιά του, από δύο διαφορετικά σετ.

Erdem S/S 2017
Προσωπικά προτιμάμε τον τρόπο που υιοθέτησαν μέχρι στιγμής την τάση οι ιέρειες του street style (aka Tamu McPherson και Natasha Goldenberg), οι οποίες δεν φόρεσαν δύο διαφορετικά σκουλαρίκια, αλλά μόνο ένα στα αυτιά τους. Αυτό το ένα ήταν στην μία περίπτωση ένα ασημένιο υπερμέγεθες Loewe και στην άλλη ένα χρυσό γεωμετρικό σχέδιο. Και οι δύο υιοθέτησαν το accessory trend, φορώντας casual σύνολα, denim και παρκά. Γιατί όταν ποντάρεις σε ένα εκκεντρικό στοιχείο στο look σου, πρέπει τα υπόλοιπα να είναι «ήσυχα» για να εξισορροπείται η εμφάνισή σου!

H Natasha Goldenberg με Loewe σκουλαρίκι.

 2044172 1484316150.640x0c


Η Tamu McPherson με statement σκουλαρίκι.