Εσύ ξέρεις γιατί οι ηρωίδες της Disney φοράνε πάντα μπλε;

Εσύ ξέρεις γιατί οι ηρωίδες της Disney φοράνε πάντα μπλε;

Και όχι ροζ, παραδείγματος χάριν;

disney aladdin princess jasmin by alvin33 d31jc2n
cinderella
disney princesses belle

Oι Belle, Σταχτοπούτα, Ariel, Jasmine, Elsa αλλά και η Ωραία Κοιμωμένη δεν έχουν κοινό μόνο το ότι είναι ηρωίδες της Disney αλλά δείχνουν όλες, ή μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς δείχνουν οι δημιουργοί τους, μία προτίμηση σε ένα συγκεκριμένο χρώμα για τα φορέματά τους και αυτό δεν είναι το ροζ. Ούτε το μοβ, το κίτρινο ή οποιοδήποτε άλλο «γλυκό» χρώμα. Είναι το μπλε.

Ο σχεδιαστής Christopher Kane μίλησε πρόσφατα στο αμερικάνικο περιοδικό Elle για την νέα του συλλογή ρούχων που είναι εμπνευσμένη από το παραμύθι «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» και δήλωσε: «Όταν σκέφτεσαι τις περισσότερες πριγκίπισσες της Disney –την Cinderella, την Ωραία Κοιμωμένη, την Jasmine και τις άλλες- παρατηρείς πως φοράνε όλες μπλε.

Το γνωστό απαλό μπλε του ουρανού, γνωστό και ως ‘Disney Blue’». Και ο designer έχει τόσο δίκαιο. Από την κάπα της Elsa στο Frozen μέχρι το φόρεμα που φοράει η Ariel όταν γίνεται άνθρωπος και βγαίνει στη στεριά, το μπλε πρωταγωνιστεί στις εμφανίσεις αυτών των χαρακτήρων από τα αγαπημένα μας παιδικά. Και αυτό που θέλει να υποστηρίξει η συγκεκριμένη ενδυματολογική επιλογή είναι πως δεν πρέπει να στεκόμαστε σε στερεότυπα ακόμα και σε ό,τι αφορά τα ρούχα.

ariel

«Το ροζ δεν είναι για τα κορίτσια και το μπλε για τα αγόρια». Όλα τα χρώματα είναι για όλους και το light blue των ηρωίδων της Disney, αντικατοπτρίζει τον δυναμισμό αυτών των «κοριτσιών» αλλά είναι ταυτισμένο και με τον ουρανό που αντιπροσωπεύει την αισιοδοξία και την ελπίδα. Πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας γιατί sky is the limit... και στην Disney φαίνεται να το ξέρουν καλά.