Δώσε ένα BOOST στον εαυτό σου και θα «κολλήσεις» με το τρέξιμο!

Σοφία Μαυραντζά
Δώσε ένα BOOST στον εαυτό σου και θα «κολλήσεις» με το τρέξιμο!

Έχω ξεκινήσει γυμναστήριο πάνω από 5, 6, 7, οκ 10 φορές στη ζωή μου. Κάθε Σεπτέμβριο η ίδια ιστορία, ετήσια εγγραφή και πριν προλάβει να μπει ο Οκτώβριος ήδη «κλαίω» τη συνδρομή που πλήρωσα -και αναρωτιέμαι γιατί δεν υιοθέτησα μία αρκούδα από μία οργάνωση (εντάξει, θα το κάνω κι αυτό. Φέτος).

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ήρθε η ανατροπή. Στα 30 μου το πήρα -επιτέλους- απόφαση. Είπα: «Σοφία, σοβαρέψου. Δεν πάει άλλο. Φέτος θα γυμναστείς». Και κάπως έτσι ξεκίνησα cross training στο ΟΑΚΑ (να είμαστε και κοντά στο σπίτι μας).

Αυτό που δεν περίμενα ήταν να «κολλήσω». Αυτό που δεν περιμένατε εσείς (με βάση τις παραπάνω γραμμές) ήταν επίσης να «κολλήσω». Αλλά «κόλλησα». Δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα η διάθεση ανεβαίνει, οι μύες «ζωντανεύουν» και μέρα με τη μέρα το σώμα «μεταμορφώνεται» (ορκίζομαι). Το είδος της γυμναστικής που επέλεξα, ωστόσο, σχετίζεται με τη μυϊκή ενδυνάμωση και την καρδιοαναπνευστική τόνωση και στηρίζεται σε ασκήσεις με το βάρος του σώματος. Για αερόβια γυμναστική ούτε λόγος.

Μέχρι που έφτασε στα χέρια μου μια πρόσκληση. Και κάπως έτσι, φέτος γιόρτασα για πρώτη φορά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Φέτος έτρεξα για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας. Φέτος φόρεσα για πρώτη φορά «φτερά» στα πόδια. Χάρη στην adidas.

Για να σου εξηγήσω: Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, θα μαζευόμασταν στο adidas Runbase στο κέντρο της Αθήνας, μια μεγάλη κοριτσοπαρέα, θα βλέπαμε για πρώτη φορά από κοντά τα ολοκαίνουργια UltraBOOST X και θα τρέχαμε παρέα στο κέντρο της Αθήνας (*έξαλλα χειροκροτήματα!).

Α, ξέχασα: Για να νιώσουμε και να αισθανθούμε, για να το κρατήσουμε αληθινό και για να ζήσουμε στα στενά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θα φτιάχναμε και τα μαλλιά μας (αλήθεια, ποια δεν θέλει δύο τέλεια πλεγμένες γαλλικές κοτσίδες;).

qwhuhe

Αφού, λοιπόν, πλέξαμε τα μαλλάκια μας (με τη βοήθεια των hair-experts των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ), ανεβήκαμε στον όροφο του adidas Runbase και μια έκπληξη μας περίμενε. «Τι νούμερο φοράτε;» με ρώτησε η γλυκύτατη coach. «38 και 2/3» απάντησα και αισθάνθηκα σαν το βαράκι στο γυμναστήριο, τόσο εναρμονισμένη με το περιβάλλον.

kdjkd

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ήρθε η ώρα να αποχωριστώ για λίγο τα αγαπημένα μου (παλιά, αλλά ΑΞΙΑ) μπλε electric adidas και να δοκιμάσω τα ολοκαίνουργια UltraBOOST X. «Πρώτη θα τερματίσω» σκέφτηκα, αλλά αμέσως το μετάνιωσα. Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας και πρέπει να πηγαίνουμε χέρι χέρι, όχι με ανταγωνισμό, είπα αμέσως στον εαυτό μου.

ewfw223

Η αλήθεια είναι πως με το που άνοιξα το κουτί, ενθουσιάστηκα με το χρώμα. Ένα γλυκό πορτοκαλί σε συνδυασμό με το απόλυτα κλασικό μαύρο με κοιτούσαν μέσα στα μάτια. Το έπιασα και αντιλήφθηκα τι σημαίνει ΕΛΑΦΡΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙ. Πούπουλο, σχεδόν στην κυριολεξία. Και εκείνο που προσφέρει: Μοναδική αίσθηση. Το φοράς σχεδόν σαν κάλτσα. Ναι, αυτό ακριβώς είναι. Η εφαρμογή του έχει την ίδια εφαρμογή με μίας κάλτσας. Έτσι αγκαλιάζει και το πόδι. Μοναδικό!

Κατέβηκα γρήγορα στον κάτω όροφο για να κοιτάξω τη διαδρομή που θα διένυα με τα απίστευτα UltraBOOST X μου. Ώπα παιδιά, μισό λεπτό, μία φωτό στη σκάλα πρώτα:

hhgmgh

Αφού κατέβηκα, ρώτησα και έμαθα: Τα UltraBOOST X είναι σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις κινήσεις του ποδιού σου σε κάθε βήμα, διαθέτουν αερόσολα, ενώ το πάνω μέρος τους αγκαλιάζει το πόδι σου. Παράλληλα, σε βοηθούν να εξοικονομείς ενέργεια και η ελαστική εξωτερική τους σόλα λυγίζει και προσαρμόζεται στον τρόπο που το πόδι σου ακουμπά στο έδαφος.

Τώρα, ναι, ήμουν έτοιμη να τρέξω. Φύγαμε για Ζάππειο λοιπόν! Χαλαρό τρεξιματάκι στο κέντρο της Αθήνας, όλες μαζί, μια ομάδα, σαν να φοράμε «φτερά». Φτάνοντας στο χώρο του Ζαππείου, σταματήσαμε και κάναμε διατατικές ασκήσεις, τη στιγμή που ελαφριές ψιχάλες άρχισαν να πέφτουν πάνω μας. Τρέξιμο στη βροχή; Γιατί όχι; ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, σκέφτηκα. Να κάνεις όλα όσα οι άλλοι φοβούνται, να φτάνεις εκεί που δεν μπορεί κανείς να φτάσει, να δίνεις στον οργανισμό σου το BOOST να συνεχίσει, όταν οι άλλοι σταματάνε!

Αυτό που συνειδητοποίησα στη διαδρομή είναι το εξής: Η μοναδική εφαρμογή του νέου γυναικείου παπουτσιού running της adidas ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα στο τρέξιμο. Ότι παρόλο που είμαι αρχάρια δρομέας και τα παπούτσια ήταν «άστρωτα», δεν ένιωσα κανέναν πόνο στη μέση, τα γόνατα ή τους αστραγάλους. Ότι παρά την πάρα πολύ καλή αντικραδασμική προστασία, είναι τόσο ελαφριά (σε αντίθεση με άλλα μοντέλα της αγοράς) που είναι κατάλληλα και για τη διαδρομή του Μαραθωνίου (τι εννοείς δεν είμαι έτοιμη ακόμη; ΜΠΟΡΩ.).

Ένα θα πω, κλείνοντας: Ναι, το νέο UltraBOOST X είναι το απόλυτο running παπούτσι που ήρθε για να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες της γυναίκας runner. Ναι, το τρέξιμο είναι η απάντηση στην καθημερινότητά μας. Find your ideal running shoe λοιπόν! Try-on BOOST!

qwsqsqw

#adidasWomen

#UltraBOOSTX

#adidasRunnersAthens

#WhyIRunAthens