Tech Fashion: Yπάρχει κάμερα που μπορεί να κρίνει το σύνολό σου;

Διονυσία Καλαποθαράκου
Tech Fashion: Yπάρχει κάμερα που μπορεί να κρίνει το σύνολό σου;

Tην απάντηση στην δίνει η Amazon και είναι θετική!

hbz echo embeds 01 1493231602
hbz echo index 1493231535

Ένα από τα νέα προϊόντα της Amazon είναι κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα στην γκαρνταρόμπα σου. Ονομάζεται «smart mirror» και λειτουργεί τόσο ως ο στυλίστας σου όσο και ως ο προσωπικός σου φωτογράφος.
Πρόκειται για μια συσκευή που έχει τη δυνατότητα να τραβάει φωτογραφίες και 360 βίντεο μέσω μιας hands free κάμερας.
Επίσης, σε συνδυασμό με την εφαρμογή Echo Look, έχει τη δυνατότητα να πάρεις μια γνώμη για το outfit σου. Και μάλιστα δεν θα πρόκειται για μια γνώμη στη τύχη, αφού η εφαρμογή διαθέτει μηχανική μάθηση, αλλά και πληροφορίες από ειδικούς στο χώρο της μόδας που συνεργάστηκαν με την Amazon. Επομένως, όσο περισσότερο τη φορτώνεις με πληροφορίες και δεδομένα με τα δικά σου ντυσίματα τόσο πιο προσωπικές και εξειδικευμένες συμβουλές θα λαμβάνεις.

Επίσης, θα δώσει λύση κάθε φορά που έχει ένα στιλιστικό δίλλημα, αφού θα μπορείς να συγκρίνεις δύο διαφορετικά outfits και η εφαρμογή θα σού προτείνει το καλύτερο με βάση τις τρέχουσες τάσεις στη μόδα, αλλά και το δικό σου στυλ.
Το συγκεκριμένο προϊόν (κάμερα και app) εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Amazon επεκταθεί στο χώρο της μόδας. Από την άλλη δεν είναι και λίγοι εκείνοι που ανησυζούν σχετικά με την ασφάλεια αλλά και με το πόσο αποτελεσματικά προστατεύονται οι φωτογραφίες και τα προσωπικά σου δεδομένα, ενώ υπάρχουν ήδη αναφορές ότι η κάμερα μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και όταν απουσιάζεις από το σπίτι.

Τα παραπάνω βέβαια δεν χρειάζεται να σε προβληματίζουν ακόμα, διότι προς το παρόν το Amazon Echo Look κοστίζει 200 δολάρια και είναι διαθέσιμο σε ορισμένους μόνο πελάτες.