Kαι ξαφνικά αυτό το «ξεχασμένο» ιταλικό brand από τα 70s, είναι και πάλι hot

Kαι ξαφνικά αυτό το «ξεχασμένο» ιταλικό brand από τα 70s, είναι και πάλι hot

Δες πιο fashion label ζει και πάλι μεγάλες στιγμές δόξας.

Με δεδομένο ότι τα jeans και τα logo T-shirts είναι οι «θεμέλιοι λίθοι» για πολλές ενημερωμένες γκαρνταρόμπες και το 2018, η «επιστροφή» στο fashion προσκήνιο ενός label που μεσουρανούσε τη δεκαετία του 1970 και του 1980 ακριβώς γιατί είχε αυτά τα δύο στοιχεία σε αφθονία, δεν είναι κάτι που πρέπει να μας σοκάρει. Η ιταλική μάρκα ρούχων Fiorucci είναι ένα ελαφρώς «ξεχασμένο» brand το οποίο ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα ονόματα πίσω στα 70s και 80s. Tότε χρηματοδοτούσε τα parties του θρυλικού club της Νέας Υόρκης, «Studio 54», ήταν από τους πρώτους χορηγούς της Madonna (ο αδελφός της μάλιστα εργάστηκε εκεί) και είχε ένα από τα πιο cool καταστήματα στο Μανχάταν. Ο Andy Warhol έγραψε σε ένα ημερολόγιο εκείνου του καταστήματος: «Μόλις έφυγα από τα Fiorucci και ήταν τόσο διασκεδαστικά εκεί, είχε ό,τι ήθελα πάντα να αγοράσω και όλα ήταν πλαστικά».

https://www.instagram.com/p/BhwJd3fnB0c/


Η αναγέννηση, λοιπόν, αυτού του ιστορικού brand και το γκελ που κάνει και πάλι στην hype κοινότητα οφείλεται στο ότι τα νοσταλγικά tees του και τις μπλούζες με το λογότυπο Fiorucci έχουν φορέσει το τελευταίο διάστημα τα It-girls του πλανήτη, δηλαδή οι: Kendall Jenner, Gigi Hadid και Adwoa Aboah. Aλλά και τα jeans του label φαίνεται να είναι και πάλι hot. Άλλωστε ήταν πάντα στο «σχεδιαστικό επίκεντρο της εταιρίας» για τον αρχικό ιδρυτή τη, Elio Fiorucci, ο οποίος είχε πει σε συνέντευξή του στο περιοδικό iD: «Έγινε μια από τις εμμονές μου: αυτή η ιδέα ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να φορούν ανδρικά jeans, αλλά πρέπει να έχουν τη δική τους γραμμή. Γυρνώντας κάποτε από το Μιλάνο, αγόρασα ένα ειδικό ελαστικό denim ύφασμα, το οποίο χρησιμοποίησα για να φτιάξω παντελόνια και αυτό έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία μας. Όλες οι γυναίκες που έκαναν ουρές για να αγοράσουν τα jeans μας, ήθελαν να αναδείξουν τα πόδια τους χωρίς να χρειάζεται να τα αποκαλύψουν».

https://www.instagram.com/p/BhrEpFnnpa7/
fiorucci 254257 1523085420082 image.500x0c

Πολλά από τα κομμάτια της νέας συλλογής Fiorucci είναι επανασχεδιασμένες versions των αρχικών ρούχων, όπως τα κόκκινα και λευκά ριγέ μπλουζάκια με το λογότυπο με κεφαλαία γράμματα, τα οποία έχει λατρέψει ήδη η Adwoa Aboah. Και μαζί της όλοι εμείς οι retro lovers!
Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 10 top handle ανοιξιάτικες τσάντες για all day εμφανίσεις

Η Adwoa Aboah