H Vogue γυρνάει την πλάτη στα ανήλικα και ανορεξικά μοντέλα

H Vogue γυρνάει την πλάτη στα ανήλικα και ανορεξικά μοντέλα

Το περιβόητο περιοδικό δίνει το καλό παράδειγμα.

Μπορεί τόσο καιρό να συζητιέται το φαινόμενο των ιδιαίτερα αδύνατων μοντέλων που κάνουν καριέρα προβάλλοντας λανθασμένα πρότυπα και των ανήλικων κοριτσιών που εργάζονται στη βιομηχανία της μόδας, όπως για παράδειγμα στα show του Marc Jacobs, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που οι συντελεστές του fashion αποφασίζουν να κάνουν κάτι.

Έτσι, οι 19 διεθνείς Editors at Large της Vogue ενώνουν τις δυνάμεις τους υπογράφοντας ένα κοινό μανιφέστο που θα δημοσιευτεί στη βρετανική Vogue του Ιουνίου. Σύμφωνα με αυτό, το περιοδικό και οι συντελεστές του δεσμεύονται πως θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας των μοντέλων καθώς και να προωθήσουν υγιή πρότυπα μέσα από τις σελίδες του περιοδικού.

Πιο συγκεκριμένα το μανιφέστο της Vogue υπογραμμίζει:

  • Δε θα συνεργαζόμαστε με μοντέλα κάτω της ηλικίας των 16 ετών, ή με άτομα που φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν διατροφικά προβλήματα. Ενδιαφερόμαστε για υγιή μοντέλα που μπορούν να προωθήσουν την εικόνα του υγιούς σώματος.
  • Θα ζητήσουμε από τους ατέντες να μη μας στέλνουν ανήλικα μοντέλα και θα ζητήσουμε από τους συνεργάτες μας να ελέγχουν τα στοιχεία των μοντέλων προτού τα προσλάβουν.
  • Θα βοηθήσουμε να φτιαχτούν προγράμματα όπου πιο μεγάλα μοντέλα θα μπορούν να δίνουν συμβουλές και να καθοδηγούν τα νέα κορίτσια.
  • Θα ενθαρρύνουμε τους παραγωγούς να δημιουργούν καλύτερες συνθήκες εργασίας για τα μοντέλα.
  • Θα παροτρύνουμε τους σχεδιαστές να σταματήσουν να δημιουργούν πολύ μικρά νούμερα για τα δείγματά τους που απευθύνονται σε πολύ αδύνατα μοντέλα.
  • Θα διαδώσουμε το μήνυμα του υγιούς προτύπου για το γυναικείο και αντρικό σώμα.