Nazezhda: Μια νέα σχεδιάστρια δημιουργεί ένα label που «μιλάει» στο στυλ μας #FRSXXL

Nazezhda: Μια νέα σχεδιάστρια δημιουργεί ένα label που «μιλάει» στο στυλ μας #FRSXXL

H Nάντια κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να χτίσει το πιο δυναμικό γυναικείο brand και μας λέει πώς

Η Νάντια, είναι η σχεδιάστρια που κρύβεται πίσω από το φρέσκο label Nazezhda και μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα λίγων μηνών, έχει καταφέρει να αποκτήσει χιλιάδες θαυμαστές, να κερδίσει τη θέση της σε γνωστές μπουτίκ και να αγαπηθεί από περιοδικά, celebrities και να "ανοίξει" το πελατολόγιό της σε ένα ευρύ κοινό. Η Nazezhda ήταν μία από τα 3 labels που κέρδισαν μια θέση ανάμεσα σε καταξιωμένους δημιουργούς στο Fashion Room Service XXL.

Τα σχέδιά της αποπνέουν δυναμισμό μέσα από αυστηρές γραμμές και μας κερδίζουν με την πρώτη ματιά. Μας μίλησε για τη δουλειά της, αποκλειστικά και μας κέρασε και γλυφιτζούρι!

Νάντια, πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το σχέδιο μόδας;

Αρχικά να πω ότι προέρχομαι από ένα εντελώς διαφορετικό χώρο. Είμαι λογοθεραπεύτρια. Η αγάπη μου όμως για τη μόδα, υπήρχε πάντα στην καθημερινότητά μου. Ένας φίλος, ιδιοκτήτης γνωστής μπουτίκ, μου ζήτησε να δημιουργήσω μία μίνι συλλογή για το κατάστημά του. Το έκανα μέσα σε λίγες μέρες. Πήγε καλά και ανακάλυψα ένα νέο ενδιαφέρον. Αυτή τη στιγμή, έχω ήδη κυκλοφορήσει τη δεύτερη συλλογή μου και μαθαίνω όσα περισσότερα μπορώ για το πατρόν και το σχέδιο μόδας προσπαθώντας να βελτιώσω τα προϊόντα μου όσο περισσότερο γίνεται.

Με τι υλικά δουλεύεις;

Οργανικό βαμβάκι, λινό, ποπλίνα και δερματίνη κυρίως. Δεν χρησιμοποιώ αληθινό δέρμα σε καμία περίπτωση, παρότι η όψη του δερμάτινου μου αρέσει πάρα πολύ, ούτε φυσικά και υλικά που προέρχονται από ζώα ή κάνουν κακό στο περιβάλλον. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για μένα αυτό. Από εκεί και πέρα είμαι ανοιχτή στο να πειραματιστώ με νέα υλικά.

Από πού αντλείς την έμπνευσή σου;

Με εμπνέουν τα πάντα γύρω μου, αλλά θα έλεγα ότι σχεδιάζω περισσότερο ρούχα που θα φορούσα εγώ. Όχι μόνο εγώ όμως. Με βάση το γούστο μου, προσπαθώ να δημιουργήσω ιδιαίτερα, πρωτότυπα κομμάτια που μπορούν να φορεθούν από γυναίκες κάθε ηλικίας, δείχνοντας το ίδιο στιλάτα, ανάλογα με το χαρακτήρα της κάθε μίας. Επιθυμώ τα σχέδιά μου να αποπνέουν δυναμισμό και γι αυτό επιλέγω πιο "σκληρά" ίσως υλικά και αυστηρές γραμμές ώστε να δημιουργήσω ένα θηλυκό μοτίβο που ξεχωρίζει χωρίς απαραίτητα να κατατάσσεται στο "ανδρόγυνο" στυλ.

Πολλοί λένε ότι τα ρούχα σου "μιλάνε" με την πρώτη ματιά. Τι έχεις να πεις γι αυτό;

Ίσως επειδή είμαι λογοθεραπεύτρια και μπορώ να κάνω ανθρώπους με δυσκολίες λόγου να μιλήσουν να έχω μία παραπάνω ευχέρεια και με τα ρούχα (γέλια). Η αλήθεια είναι ότι μέσα από κάθε κομμάτι, επιχειρώ να περάσω ένα μήνυμα. Είναι συγκεκριμένη η αισθητική μου και το κάθε concept. Στόχος μου είναι να κολακεύουν τα ρούχα μου τη γυναίκα που τα φορά και να της δίνουν την αυτοπεποίθηση που έχει ανάγκη.