Με τι ποσό αμείβεται ετησίως ο Christopher Bailey, CEO της Burberry;

Με τι ποσό αμείβεται ετησίως ο Christopher Bailey, CEO της Burberry;

O σχεδιαστής που ανέλαβε καθήκοντα CEO και CCO στον διάσημο βρετανικό οίκο είναι από τους πιο υψηλά αμειβόμενους Διευθύνοντες Συμβούλους της Αγγλίας.

Ο Christopher Bailey του οίκου Burberry δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μετά τη θητεία του σε Donna Karan και Gucci μπήκε το 2001 στην ομάδα της Burberry ως design director, ενώ την πρώτη Μαΐου ανέλαβε επίσημα καθήκοντα ταυτόχρονα Chief Executive και Chief Creative Officer στον βρετανικό οίκο Burberry στη θέση της Angela Ahrendts, που μετακόμισε στην Apple.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αποκαλυφθούν οι απολαβές του. Στα 42 του, οι ετήσιες απολαβές του ταλαντούχου Βρετανού θα μπορούν να αγγίξουν τα 12,65 εκατομμύρια ευρώ, από ένα μείγμα μισθού, πολλών μπόνους και μερισμάτων μετοχών. Ο βασικός μισθός του Bailey ετησίως είναι ορισμένος στο 1,35 εκατομμύριο ευρώ. Σε αυτόν προστίθενται λίγο παραπάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ ως επίδομα εξόδων και περίπου 430 χιλιάδες ευρώ επίδομα σύνταξης ετησίως.

Στο τέλος κάθε χρονιάς θα τον περιμένει ένα μπόνους μετρητών που μπορεί να φτάσει μέχρι και δύο φορές το βασικό μισθό του (2,7 εκατομμύρια ευρώ) και μερίδια μετοχών που μπορούν να φτάσουν μέχρι και 4 φορές τον βασικό μισθό του (5,4 εκατομμύρια ευρώ). Τέλος, ως μπόνους για το νέο του ξεκίνημα έλαβε 500 χιλιάδες μετοχές που θα του αποπληρωθούν σε 5 χρόνια με τα μερίσματά τους να υπολογίζονται σε 2,21 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε σημερινές τιμές.

Διαβάστε επίσης:

Net A Porter, St Martins, μοντέλα και σχεδιαστές: αυτοί καθορίζουν τη βρετανική μόδα

Cara Delevingne: η Mary Poppins του οίκου Burberry