Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στο χώρο της μόδας στην Ευρώπη;

Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στο χώρο της μόδας στην Ευρώπη;

Η εφημερίδα The Sunday Times κυκλοφόρησε την επίσημη «Rich List» για το 2014.

 

Οι λίστες είναι εν γένει από τα αγαπημένα μας θέματα, καθώς με έναν τρόπο ποσοτικοποιούν πρόσωπα και εταιρίες και τα βάζουν σε σειρά στο μυαλό μας. Έτσι, λοιπόν, όταν η εφημερίδα The Sunday Times κυκλοφόρησε την επίσημη «The Rich List» για το 2014 δεν θα μπορούσαμε παρά να την διαβάσουμε γραμμή γραμμή. Το συμπέρασμα;

Κανείς Ευρωπαίος με περιουσία μικρότερη των 100 εκατομμυρίων ευρώ δεν κατάφερε να μπει στη φετινή χιλιάδα και φυσικά ο χώρος της μόδας ευθύνεται για ένα μεγάλο μέρος των εκατομμύριων αυτών. Δέκα από τους 25 πλουσιοτέρους ανθρώπους στην ήπειρό μας ασχολούνται με την μόδα και φυσικά στην κορυφή φιγουράρει ο «κύριος Zara» Amancio Ortega, ιδιοκτήτης του Inditex group με 47,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθούν ανάμεσα σε άλλους οι Stefan και Liselott Perssonο της H&M με περισσότερα από 27 δισεκατομμύρια, ο Bernard Arnault του LVMH group με 23,7 δισεκατομμύρια ευρώ περιουσία, η οικογένεια Weston που βρίσκεται πίσω από τα Selfridges και Primark με περίπου 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο Philip Green του Arcadia Group (Topshop, Burton, Dorothy Perkins, Evans κλπ.) με 4,7 δισεκατομμύρια και ο σύζυγος της Salma Hayek και ιδιοκτήτης του ομίλου Kering François-Henri Pinault με περιουσία σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η πλουσιότερη γυναίκα της Ισπανίας;

Με τι ποσό αμείβεται ετησίως ο Christopher Bailey, CEO της Burberry;