Ματίνα Σκάρου: Μια νέα σχεδιάστρια που δημιουργεί τα πιο cool κομμάτια της σεζόν

Ματίνα Σκάρου: Μια νέα σχεδιάστρια που δημιουργεί τα πιο cool κομμάτια της σεζόν

Η νέα της συλλογή, αλλά και όσα πρέπει να ξέρεις για εκείνη

Η τέχνη πάντα κυλούσε στο αίμα της. Η Ματίνα Σκάρου ξεκίνησε να σπουδάζει ζωγραφική στο Λονδίνο, όμως τελικά, την κέρδισε η μόδα. Γιατί; Γιατί για εκείνη κάθε μικρό κομμάτι ύφασμα είναι ένας λευκός καμβάς που καταλήγει σε έργο τέχνης!

Μπορεί να έχεις ακούσει το όνομά της, να έχεις δει κάποια από τις δημιουργίες της σε κάποιο cool street style κορίτσι, ή στα social media. Ας τη γνωρίσουμε όμως καλύτερα...

Τελειώνοντας τις σπουδές της στο Λονδίνο στο London College of Fashion, έχοντας σπουδάσει σχέδιο μόδας και σχεδιασμό υφασμάτων και μετά απο 5 χρόνια που έζησε στο Λονδίνο, η ίδια αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα και από το καλοκαίρι του 2015 λάνσαρε το brand της με την ονομασία MATINA J SKAROU και την πρώτη της κολεξιόν ρούχων με τον όνομα AYLON COLLECTION.

Το χειμώνα του 2015, δημιούργησε μια σειρά απο αξεσουάρ με μεταξωτά μαντήλια και clutch bags, χρησιμοποιώντας τα δικά της prints, εμπνευσμένα απο φωτογραφίες που είχε τραβήξει η ίδια. Τα clutch bags και τα μαντήλια μπορείτε να τα βρείτε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο ίδρυμα Θεοχαράκη και επίσης στην σελίδα της ΜΑΤΙΝΑ J SKAROU ή στο Instagram ή στο email matinajskarou@gmail.com.

918192 978189815585819 1682985740 n c161e

Πηγή έμπνευσής της είναι τα πάντα - ακόμη και μια μικρή λεπτομέρεια της καθημερινότητας. Στη σχεδιάστρια αρέσει πολύ η φωτογραφία κι έτσι, χρησιμοποιώντας mixed media, επεξεργάζεται τις λήψεις της και στη συνέχεια τις μετατρέπει σε prints, που παίρνουν σάρκα και οστά, πάνω στις δημιουργίες της.

Όσο για τις επιρροές της; Οι Victor and Rolf, ο Alexander Wang, αλλά και ο οίκος Erdem, με τα φανταχτερά, έντονα prints και τα εντυπωσιακά κεντήματα είναι ανάμεσα στα ονόματα που ξεχωρίζει. Μεγάλη αδυναμία, όμως, έχει και στο φωτογράφο Man Ray (γνωστός για τον υπερραλισμό του), αλλά και ζωγράφους, όπως τον Αμερικανό Cy Tombly - κάτι που αντανακλάται και στη φετινή της συλλογή, Light Fos.



LIGHT FOS COLLECTION


1 7f8ac

Η νέα συλλογή έχει εμπνευστεί από πετρώματα και διαμάντια με συνδυασμό την επιρροή τους στο φυσικό και τεχνητό φως. Η Ματίνα Σκάρου αποφάσισε να παίξει με τις διάφορες σκιές, να δημιουργήσει φωτογραφίες στο σκοτεινό δωμάτιο, κάτι που εμπνεύστηκε από τον αγαπημένο της καλλιτέχνη, Man Ray και να συνδυάσει τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες με έντονα χρώματα και δομημένα σχήματα, με αποτέλεσμα τα διακριτικά, αλλά και έντονα prints.

(Δες περισσότερες φωτογραφίες από τη συλλογή, στη photo gallery που βρίσκεται στην αρχή της σελίδας)

rayogram dress 9da57
lookbook12 9ca2a

Η επιλογή υφασμάτων έγινε με στόχο να αναδείξει την ιδέα του φωτός και της διαφάνειας, χρησιμοποιώντας μεταξωτές οργάντζες και απαλά μετάξια ως τα πιο βασικά υφάσματα της κολεξιόν. Οι σιλουέτες της κολεξιόν είναι απλές και δομημένες έτσι ώστε να υπάρχει έμφαση στο χρώμα και στη ανάλαφρη υφή του υφάσματος. Η ιδιαιτερότητα της συλλογής είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να κάνεις mix and match, αλλά και layering, με το κάθε κομμάτι ξεχωριστά και μαζί.

Η σχεδιάστρια, Ματίνα Σκάρου

4bc6ecb7 5372 4ef1 b012 dac160755e65 b3dce

Stay tuned στο Queen.gr για να μάθεις ακόμη περισσότερα για το brand που πραγματικά θα λατρέψεις για το νεανικό του ύφος!