Πώς να ντυθείς επίσημα μέσα στον… καύσωνα

Πώς να ντυθείς επίσημα μέσα στον… καύσωνα

Καταφθάνει το ολόλευκο προσκλητήριο με τα υπέροχα καλλιγραφικά γράμματα απ’ έξω, το ανοίγεις με χαμόγελο και ευτυχία και ονειρεύεσαι ήδη το φόρεμα που θα φορέσεις. Θα είσαι εντυπωσιακή, λαμπερή και πανέμορφη! Τι ώρα είναι ο γάμος, κάτσε να δω... Νωρίς το απόγευμα. Αύγουστος. Το χαμόγελο μειώνεται και ξεκινά η διαδικασία ξεσκαρταρίσματος φορεμάτων, αυτόματα στο κεφάλι: «Αυτό έχει λαιμό, αυτό έχει μανίκια, αυτό έχει χοντρό ύφασμα, θα ζεσταίνομαι, θα ιδρώνω, θα πάω κατευθείαν στο τραπέζι»!

Οι καλοκαιρινές επίσημες εμφανίσεις έχουν τη δυσκολία τους, με μια λέξη: Υψηλή θερμοκρασία. Υπάρχει όμως τρόπος να αντιμετωπίσεις στιλιστικά τον καυτό ήλιο και να είσαι πανέμορφη και δροσερή! Εξοπλίσου με μία κομψή βεντάλια και νεράκι αλλά κυρίως διάλεξε το ρούχο σου έχοντας στο μυαλό τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και το βαθμό δυσκολίας πρόσβασης στην εκδήλωση (όμορφο ξωκλήσι στο λόφο με 100 σκαλάκια ανηφόρα).

forema

Επιλογή πρώτη: Λινό

lino


Το δροσερό αυτό ύφασμα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη στις επίσημες εμφανίσεις σου το καλοκαίρι. Δεν κολλάει πάνω στο σώμα και σε αγγίζει απαλά, μη διαγράφοντας άσχημα ατέλειες. Επίλεξε ή φόρεμα, ή ακόμα και κοστούμι σε απαλούς τόνους που δεν ελκύουν τον ήλιο και με μίνιμαλ αξεσουάρ και μία εντυπωσιακή πλατφόρμα, κάνε τη διαφορά!

Επιλογή δεύτερη: Μεταξωτό

silk


Βάλε τα μεταξωτά... κι ας μη φυσάει! Απαλό, λεπτό και ταυτόχρονα επίσημο. Είτε σε φόρεμα ή φούστα, η επιλογή αυτή είναι σίγουρη και εντυπωσιακή. Προσοχή στην επιλογή του σχεδίου καθώς διαγράφει αρκετά ή θυμίζει νυχτικό εάν επιλέξεις ροζ ή λευκό. Διάλεξε ένα χρώμα καλοκαιρινό και έντονο και άφησε το μαύρισμά σου, να είναι το μοναδικό αξεσουάρ. Συνδύασέ το ιδανικά με σανδάλια.

Επιλογή τρίτη: Κοντό φόρεμα

short dress


Άφησε το σώμα να αναπνέει. Επίλεξε λεπτό ύφασμα και κοντό σχέδιο. Όσο λιγότερο πανί νιώθεις πάνω σου, τόσο πιο δροσερή θα είσαι. Έχεις άπειρες επιλογές σε σχέδια και χρώματα και μπορείς να το συνδυάσετε με φλατ σανδάλι ή πλατφόρμα.

Επιλογή τέταρτη: Καφτάνι

kaftania


Ποιος είπε ότι το καφτάνι δεν είναι μόνο για την παραλία; Υπάρχουν απίστευτα σχέδια για επίσημες εμφανίσεις με prints ή μονόχρωμα που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη! Αέρινα και λεπτά, θα σου δώσουν τη δροσιά που ζητάς, χωρίς να πάρουν τίποτα από το στιλ και το μήκος τους θα σου χαρίσει αέρα και αρχοντική όψη! Ένα μεγάλο αξεσουάρ, είτε σκουλαρίκι, είτε βραχιόλι ταιριάζει υπέροχα και αν διαθέτεις ύψος μπορείς να είσαι άνετη με ένα όμορφο σανδάλι.

Μακιγιάζ και μαλλιά

makeup


Η ζέστη είναι μεγάλος εχθρός για το μακιγιάζ και το πλούσιο μαλλί. Βάλε ελάχιστο make up και τόνισε μόνο τα μάτια σου ή τα χείλη σου. Με τη ζέστη, αν βαφτείς πολύ θα νιώσεις ότι όλα «γκρεμίζονται» στο πρόσωπό σου και ότι σιγά σιγά, μετατρέπεσαι σε καμβά με λαδομπογιές... Πιάσε τα μαλλιά σου κοτσίδα ή κότσο και δρόσισε το λαιμό σου αφήνοντάς τον ελεύθερο! Θα το εκτιμήσεις ιδιαίτερα όταν θα αρχίσετε τους χορούς!

Η ζέστη μπορεί να είναι έντονη αλλά το στιλ παραμένει στιλ! Επίλεξε έξυπνα ρούχα και κάνε μια εμφάνιση δροσερή και όμορφη, που θα εντυπωσιάσει τους πάντες! Και στα δικά σου!