Fashion Inspo: 10 εμβληματικά looks από τις ταινίες που αγαπήσαμε

Διονυσία Καλαποθαράκου
Fashion Inspo: 10 εμβληματικά looks από τις ταινίες που αγαπήσαμε

Λίγο πριν τα Όσκαρ το μόνο που θες είναι να κάτσεις σπίτι, να δεις ταινίες και να αποθεώσεις τα all time classic outfits των πρωταγωνιστριών. Σε νιώθουμε απόλυτα.

rear window first outfit sitting down 2

Απολαμβάνεις τις αναζητήσεις για ενδυματολογικούς θησαυρούς σε vintage καταστήματα; Αντιλαμβάνεσαι απόλυτα τον συσχετισμό του «Flashdance» με την «επάνοδο» του sportswear στην fashion σκηνή; Bλέπεις το «Eyes of Laura Mars» του Irvin Kershner και δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από τα high-luxe '70s κοστούμια των Halston και Gucci; Τότε και εσύ, όπως και εμείς, συμφωνείς πως η μόδα με τον κινηματογράφο «πάνε μαζί», ταιριάζουν, αλληλοσυμπληρώνονται και αγαπιούνται, όπως τα «μπιζέλια και τα καρότα», που έλεγε και ο Forrest Gump για την εκλεκτή της καρδιά του, Jenny, στην ομώνυμη ταινία του 1994.

Η Grace Kelly στην ταινία «Σιωπηλός Μάρτυρας» (1955) του Alfred Hitchcock
Στην παραπάνω gallery θα βρεις μερικά από τα πιο εμβληματικά σύνολα πρωταγωνιστριών στην ιστορία του κινηματογράφου. Από τα ανδρόγυνα σύνολα της ‎Diane Keaton, στο «Annie Hall», μέχρι τα glam girly ‘90s σετ της Alicia Silverstone στο Clueless και τα preppy ‘60s φορέματα της Μia Farrow στο «Μωρό της Ρόζμαρι» , οι σταρ των ταινιών του Hollywood, έχουν φορέσει πολλάκις ρούχα και αξεσουάρ που δεν ακολούθησαν απλά κάποια εποχιακές τάσεις της μόδας, αλλά τις διαμόρφωσαν. Σήμερα, λοιπόν, που ο καιρός είναι μουντός και η περίσταση σηκώνει dvd, καναπέ και ζεστή σοκολάτα, σου δίνουμε μερικές ιδέες όχι μόνο για το τι να φορέσεις αλλά και για το τι να δεις... ας πατήσουμε το play!