Άνοιξη 2017: Οι 5 τάσεις που κυριαρχούν φέτος στη μόδα

Διονυσία Καλαποθαράκου
Άνοιξη 2017: Οι 5 τάσεις που κυριαρχούν φέτος στη μόδα

Όπως τις είδαμε στους μεγαλύτερους οίκους μόδας.

Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις ακόμα απόλυτα λόγο μουντού καιρού, αλλά η άνοιξη είναι μόνο λίγες μέρες μακριά και εσύ πρέπει να είσαι έτοιμη να την υποδεκτείς... «στυλιστικά» μιλώντας πάντα γιατί το «ψυχολογικά» είναι μια άλλη κουβέντα. Οι παρακάτω 5 ισχυρές τάσεις είναι αυτές μόνο που χρειάζεται να ξέρεις για φέτος, έτσι όπως τις είδαμε και τις αναλύσαμε στα fashion shows της σεζόν S/S 2017.
Λουλούδια, λιτές γραμμές, μονοχρωμίες, εντυπωσιακοί όγκοι και ευφάνταστα combos είναι τα «όπλα» σου για να ριχτείς στην μάχη με το κωδικό όνομα «φέτος την άνοιξη εγώ θα είμαι η πιο καλοντυμένη». Καλή επιτυχία!

queen 02


Από αριστερά στα δεξιά: Emilia Wickstead, Balenciaga, 3.1 Phillip Lim, Max Mara, Roland Mouret

svds

Αυτή τη σεζόν τα έντονα χρώματα έρχονται σε πιο καθαρές και απλές γραμμές, δίνοντας έμφαση στην ζωώδη δυναμική τους. Δεν κρύβονται πίσω από ρούχα με βολάν. Το ροζ, το κόκκινο, το μπλε, το πράσινο βγαίνουν στην πιο φωτεινή version τους και λειτουργούν σαν το στυλιστικό σου αντικαταθλιπτικό.


Από αριστερά στα δεξιά: Rodarte, Saint Laurent, Haider Ackermann, Isabel Marant, Moschino

Αν και η «Βασίλισσα του boho», Ιsabel Marant, απαρνήθηκε για φέτος την άνοιξη τα έθνικ μοτίβα της και πόνταρε σε τονισμένους ώμους, όγκους και μεταλλικά χρώματα, τότε ναι είναι γεγονός. Η δεκαετία του 1980 είναι εδώ και είναι πιο hot από ποτέ. Ίσως ακόμα και από τότε που κάποιοι από εμάς τη ζούσαμε πραγματικά.

fd



Από αριστερά στα δεξιά: Erdem,Dries Van Noten, Marques'Almeida, Chloé, Balenciaga

Όλες θυμόμαστε την ατάκα της Meryl Streep στην ταινία «Ο Διάβολος φοράει Prada», «floral μοτίβα για την άνοιξη; Πρωτότυπο!». Ναι το να φορέσεις λουλουδάτα μοτίβα είναι το πιο προφανές που μπορείς να κάνεις στυλιστικά όσο αφορά εκείνη τη μέρα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν είναι πάντα κομψή και ταιριαστή επιλογή.

mix


Από αριστερά στα δεξιά: Miu Miu, Dolce & Gabbana, Gucci, Altuzarra, Chanel

Η μόδα την άνοιξη του 2017 βοηθάει τις τολμηρές και αυτές που δεν διστάζουν να συνδυάσουν φαινομενικά αντίθετα μοτίβα και υλικά. Δοκίμασε να βάλεις το jean σου με ένα σακάκι με παγιέτες όπως το είδαμε στους Dolce & Gabbana ή να παίξεις με δύο διαφορετικά prints στο ίδιο σύνολο. Τα trends φέτος είναι με το μέρος σου!

csdc


Από αριστερά στα δεξιά: Stella McCartney, Hermès, Bottega Veneta, Loewe, Jil Sander

Η απλότητα, η μονοχρωμία, οι καθαρές γραμμές και η λιτή αισθητική είναι πάντοτε η πιο σοφιστικέ επιλογή που μπορείς να κάνεις για να ντυθείς κολακευτικά και κομψά. Ε, δεν αλλάζει το παραπάνω κλισέ και αυτή τη σεζόν. Απλά δικαιώνεται για ακόμα μια φορά.