Colormania: Αυτό είναι το μόνο χρώμα που οι περισσότερες από εμάς «φοβούνται» να φορέσουν

Colormania: Αυτό είναι το μόνο χρώμα που οι περισσότερες από εμάς «φοβούνται» να φορέσουν

Και δεν είναι το κόκκινο του πάθους ή το λευκό της αθωότητας.

 2126202 1490018335.600x0c
 2126203 1490018336.600x0c
 2126204 1490018336.600x0c

Η αγαπημένη μας Helen Venables, ειδική «χρωματολόγος» και διευθύντρια του site House of Colour, μας ενημερώνει συχνά πυκνά μέσα από τα άρθρα της για συγκεκριμένα trends που αφορούν τα χρώματα της σεζόν. Μία έρευνα που δημοσίευσε πρόσφατα δεν μας αποκάλυψε τι μας ταιριάζει να φοράμε, αλλά κάτι πιο εκκεντρικό. Τι φοβόμαστε οι περισσότερες γυναίκες να βάλουμε. Και επειδή δεν μιλάμε για κάποιο εξεζητημένο ρούχο ή ένα oversized αξεσουάρ η αμέσως επόμενη ερώτηση που κάνουμε στον εαυτό μας είναι η εξής: γιατί δηλαδή να νιώθουμε άβολα στην ιδέα πως θα φορέσουμε ένα συγκεκριμένο χρώμα; Eίναι λογικό; Οι ειδικοί απαντάνε πως είναι και αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότερες γυναίκες όταν φτάνει η κρίσιμη ώρα που πρέπει να διαλέξουν τι ρούχα θα βάλουν αποφεύγουν το... πράσινο χρώμα.

Μπορεί το greenery να είναι η απόχρωση της σεζόν, ναι μιλάμε για αυτή που έχει ο Kermit the Frog από το Muppet Show, και να την έχουμε δει να πρωταγωνιστεί σε fashionable κομμάτια μεγάλων οίκων μόδας για τη σεζόν S/S 2017, αλλά στην πράξη πόσες από εμάς θα δοκίμαζαν πάνω τους ένα από αυτά; Ελάχιστες λέει η ειδική, Helen Venables. Και αυτό γιατί το πράσινο χρώμα, και ειδικά οι φωτεινές αποχρώσεις τους, είναι συνδεδεμένες στο υποσεινήδητό μας με ήρωες των παιδικών μας χρόνων και με εικόνες cartoon. Και αυτό δεν μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα δείχνουμε θηλυκές και σέξι φορώντας το. Μας κάνει να νιώθουμε πως θα θυμίζουμε τον Ryan Reynolds στο Green Lantern. Το οποίο βέβαια καταλήγει ότι είναι λάθος.

Το πράσινο χρώμα όταν είναι κοντά στο πρόσωπό μας το φωτίζει ισορροπημένα και μας προσφέρει μία όψη ζωντάνιας και υγείας. Μας δείχνει νεότερες και δεν σκιαγραφεί τις όποιες ρυτίδες του προσώπου μας, όπως πχ κάνουν οι σκούρες αποχρώσεις. Αν λοιπόν ξαναβρεθείς μπροστά στο στυλιστικό δίλημμα, άσπρο ή μαύρο, η απάντηση είναι πράσινο.