Your Big Chance

Διονυσία Καλαποθαράκου
Your Big Chance

H Reebok Classic περνάει την έννοια της πρωτοπορίας και της δημιουργικότητας στο επόμενο επίπεδο και δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του Fashion Workshop Mod’ Art Intenational να δημιουργήσουν κομμάτια για μια urban street συλλογή, με έμπνευση τα outfits τoυ brand, αποκλειστικά για την σκηνή του Madwalk.

Header
Intext1
DSC 7490
Intext2
DSC 7684
DSC 7834
DSC 8239
Intext3

Όταν ξεκινάς να ασχοληθείς με την μόδα, πόσο μάλλον με το fashion design, σίγουρα πρέπει να είσαι ένας άνθρωπος με όραμα και φαντασία. Πρέπει να βάζεις στόχους –εφικτούς και ανέφικτους- και να προσπαθείς να τους υλοποιήσεις μέσα από τις δημιουργίες σου. Αυτό μπορούμε να το κατανοήσουμε όσοι κινούμαστε σε αυτή την βιομηχανία. Αυτό όμως που ακόμα και εμείς δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε είναι η ανείπωτη χαρά που πρέπει να ένιωσαν οι σπουδαστές τους Fashion Workshop Mod’ Art Intenational όταν τους ανακοινώθηκε ότι θα σχεδιάσουν κομμάτια που θα παρουσιαστούν στο show της Reebok Classic στο πλαίσιο των επιδείξεων του Madwalk.

Tα outfits της Reebok Classic ήταν η έμπνευση για να δημιουργήσουν τα δικά τους σχέδια και να τα δουν live στο Madwalk. «Όσο καιρό σχεδιάζαμε τα ρούχα, παρά τις συχνές μας συναντήσεις με την ομάδα της Reebok Classic, το project έμοιαζε με ψέμα! Μόνο την ημέρα του Madwalk πιστέψαμε όντως ότι σχεδιάσαμε τα ρούχα και ότι όντως θα εμφανιστούν μαζί με τη Reebok Classic», μοιράζεται μαζί μας η Genevieve Μajari, Creative Director του Fashion Workshop Mod’ Art Intenational. Σεβόμενοι την παράδοση και τις αρχές της Reebok Classic, oι μελλοντικοί σχεδιαστές μόδας ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι έντονο αλλά ταυτόχρονα δυναμικό που να μην ξεφεύγει από την athleisure αισθητική του brand αλλά ταυτόχρονα να αφήνει το στίγμα του επί σκηνής όταν «πλέκεται» με stylish τρόπο με τα ρούχα και τα παπούτσια Reebok Classic.

Ο στόχος, από την αρχή, ήταν να σχεδιάσουν ανατρεπτικά designs. Γι’ αυτό και δώθηκε στους σπουδαστές πλήρη ελευθερία – το συστατικό, κοινώς, που έχουν ανάγκη, ώστε να μην εγκλωβίζονται σε συγκεκριμένες ή επαναλαμβανόμενες στιλιστικές νόρμες. Έτσιι δημιουργίες τους προέκυψαν, κυριολεκτικά, από το μηδέν.

Με έμπνευσή τους τα Reebok Classic outfits και παπούτσια και, φυσικά, τις κλασικές ρίζες της Reebok, ξεκίνησαν να σχεδιάζουν, να δοκιμάζουν τεχνοτροπίες και τεχνικές, αφήνοντας τη δημιουργικότητά τους να υποδείξει το δρόμο. Το ζητούμενο ήταν ένα: να είναι ανατρεπτικοί και να αποδείξουν ότι υπάρχει λόγος που θεωρούνται οι σχεδιαστές του αύριο.

«Το διάφανο υλικό, σε συνδυασμό με μεταλλικά ιριδίζοντα ρέλια, δημιούργησε ένα graphic στοιχείο που αγκάλιασε τα outfits της Reebok Classic. Το τελικό αποτέλεσμα μας έκανε όλους υπερήφανους και το ανατρεπτικό urban street style ήταν, πλέον, πραγματικότητα!», αποκαλύπτουν οι εκκολαπτόμενοι fashion designers. Οι σπουδαστές του Fashion Workshop Mod’ Art Intenational δημιούργησαν outfits από διαφάνεια, σε ένα totally unexpected πάντρεμα κλασικών γραμμών και φουτουριστικών στοιχείων.

Πρόκειται για designs που υμνούν το στιλ όλων εκείνων που δεν σταματούν ποτέ να δοκιμάζουν κάτι διαφορετικό, να πειραματίζονται με τα looks τους, να αναζωογονούν την εμφάνισή τους. «Φανταζόμαστε έναν κόσμο όπου το ένδυμα δίνει χρώμα κι έκφραση ελευθερίας. Πειραματιζόμαστε συνεχώς και δοκιμάζουμε τα όριά μας. Μόδα για εμάς είναι η αντίληψη της ζωής και της δημιουργικότητας, ως αναπόσπαστο καθημερινό βίωμα εξέλιξης», αναφέρει η Genevieve.

Στην ίδια λογική, έγινε και η επιλογή των μοντέλων που θα φορούσαν τα outfits και θα περπατούσαν στη σκηνή του Madwalk – νέα παιδιά που αγαπούν να δοκιμάζουν καινούριες ιδέες, να ανακαλύπτουν τον εαυτό τους μέσα από νέες τάσεις στο στιλ και τη μόδα. Είναι εκείνοι που δημιουργούν τα trends στην καθημερινότητά μας. Tην μέρα του Μadwalk, στις 27/3, τα παιδιά είδαν τα κομμάτια τους επί σκηνής, με τη μελωδική φωνή της Μαρίνας Σάττι να συνοδεύει τα κορίτσια και τα αγόρια που τα φορούσαν, και ίσως μόνο εκείνη την στιγμή πίστεψαν 100% την μεγάλη ευκαιρία που τους δόθηκε.

Όλα τα έργα που σχεδίασαν μπορεί να μην διατίθενται προς πώληση, καθώς έγιναν στο πλαίσιο της διδακτέας ύλης, αλλά αυτό δεν μεινώνει σε τίποτα την χαρά τους. Η τύχη είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε δημιουργικής δουλειάς και όταν σου παρουσιάζεται μέσα από το όραμα ενός σπουδαίο brand, όπως η Reebok Classic, είναι μεγάλη ευτυχία να την καλωσορίσεις, όσο δύσκολο και αν είναι να πιστέψεις ότι την αξίζεις.

Ό,τι και να κάνουν αυτοί οι νέοι και ταλαντούχοι σπουδαστές στο επαγγελματικό τους μέλλον, κανείς δεν μπορεί «να τους πάρει» από την καρδιά και το μυαλό αυτή την στιγμή, την στιγμή που είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με την Reebok Classic, και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. O Alber Elbaz, o σχεδιαστής του οίκου Lanvin έχει πει πως «όσοι ασχολούμαστε με την μόδα είμαστε τυχεροί, κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα» και δεν θα μπορούσε κάποια άλλη φράση να αποτυπώσει καλύτερα την συγκεκριμένη ενέργεια!