Δεν μπορείς να φανταστείς από τι είναι φτιαγμένα αυτά τα σανδάλια!

Δεν μπορείς να φανταστείς από τι είναι φτιαγμένα αυτά τα σανδάλια!

Η Ινδή illustrator, Monisha Raja, είναι το πιο hot όνομα αυτή την στιγμή στον σχεδιασμό των αξεσουάρ.

Το Love is Mighty είναι ένα fashion label, το οποίο προσφάτως έχει και pop-up κατάστημα στη Νέα Υόρκη, γεμάτο με τσάντες και παπούτσια σε ethnic σχέδια και ζωντανές χρωματικές παλέτες. Που είναι το περίεργο; Πως τα αντικείμενα του είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από σκουπίδια και αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν θα το μαντεύαμε ποτέ αν δεν το διαβάζαμε.

Το brand ιδρύθηκε από την Iνδή σχεδιάστρια μόδας και illustrator, Monisha Raja, και απασχολεί τεχνίτες από διάφορες κοινότητες της Ινδίας οι οποίοι υφαίνουν, ράβουν και κεντάνε τα αξεσουάρ στο χέρι, χρησιμοποιώντας vegan, ανακυκλωμένα υλικά όπως περιτυλίγματα από καραμέλες, πλαστικές σακούλες, οργανικό βαμβάκι και vintage υφάσματα. Σκουπίδια κοινώς!

«Σκουπίδια για κάποιους, διαμάντια για κάποιους άλλους», που λέει και η γνωστή αμερικάνικη ρήση. Η Raja γεννήθηκε στην Ινδία και πέρασε τα πρώτα 10 χρόνια της ζωής της μετακινούμενη σε όλη τη χώρα μέχρι να εγκατασταθεί λίγο έξω από τη Βομβάη. Τώρα πιστώνει στα «νομαδικά νεανικά της χρόνια» ως μια από τις βασικές επιρροές για τη δημιουργία του brand της, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στις handmade κατασκευές, τις παραδοσιακές τεχνικές ραφής και τη χειροτεχνία που παρατηρούσε σε διάφορες τοποθεσίες της Ινδίας.

Στα 19 της μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όταν και κέρδισε μια υποτροφία για την σχολή σχεδίου και μόδας, Parsons. Oλοκληρώνοντας τις σπουδές εργάστηκε για μεγάλους αμερικάνικους οίκους μόδας, όπως DKNY και Tory Burch και μόλις πριν από έξι χρόνια αποφάσισε να αφιερωθεί σε αυτό το fashion project που ακούει στο όνομα Love is Mighty και το είχε από πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού της.

Το pop up store θα είναι ανοιχτό μέχρι το τέλος του Αυγούστου στην Νέα Υόρκη, αλλά τις δημιουργίες της, τα funky σανδάλια της, τα παρεό, τις shopper bags και τις πετσέτες... από «σκουπίδια» μπορείς να τα βρεις ανά πάσα στιγμή online στο site του brand της.