5 fashion tips για να ντύνεσαι σαν τις πιο κομψές γυναίκες του κόσμου... τις Γαλλίδες!

Διονυσία Καλαποθαράκου
5 fashion tips για να ντύνεσαι σαν τις πιο κομψές γυναίκες του κόσμου... τις Γαλλίδες!

Γιατί η γαλλική φινέτσα είναι αξεπέραστη!

Αν παρακολουθείς sites μόδας και περιοδικά τα τελευταία χρόνια, τότε σίγουρα θα γνωρίζεις κάποιους βασικούς «πυλώνες» της γαλλικής φινέτσας. Όπως, παραδείγματος χάριν, πως τα κορίτσια από τη Γαλλία δεν βουρτσίζουν ιδιαίτερα ούτε στυλιζάρουν τα μαλλιά τους. Τα προτιμούν φυσικά και επιμελώς ατημέλητα. Επίσης κάνουν layering φορώντας πολλά, αλλά ελαφριά κομμάτια μαζί. Ξέρεις αυτό το στυλ που μαρτυρά πως διασκέδασες πολύ το προηγούμενο βράδυ, δεν κοιμήθηκες σπίτι σου, έβαλες ό,τι βρήκες στην τσάντα και στο αμάξι σου... αλλά και πάλι καταφέρνεις να είσαι κομψή και σούπερ cool.
H «γαλλική σχολή» όσο αφορά τη μόδα, είναι η πιο σοφιστικέ και η πιο εκλεπτυσμένη του πλανήτη. Είναι αυτή που ξαναέφερε τα vintage κομμάτια στο προσκήνιο και που πέρασε το mix&match σε άλλο επίπεδο. Οι Γαλλίδες, λοιπόν, έχουν κάποια μικρά στυλιστικά μυστικά που μπορούμε άνετα να υιοθετήσουμε και εμείς αν θέλουμε να αντιγράψουμε τον «très chic» τρόπο που ντύνονται!

#1 Το μόνο fashion icon που αξίζει να γνωρίζεις είναι η... μητέρα σου!

Δεν είναι μόνο η γυναίκα που σου έμαθε να κάνεις τα πρώτα σου βήματα, αλλά και τους πρώτους σου στυλιστικούς συνδυασμούς. Αξίζει, λοιπόν, την προσοχή και τον σεβασμό σου. Τόσο σε αυτήν και στο γούστο της, όσο και στην διαχρονικά κλασική γκαρνταρόμπα της που τόσο πολύ θες να «κλέψεις». Αυθεντικά κομμάτια σχεδιαστών, retro γραμμές που είναι πάλι στη μόδα και ένας παράδεισος γεμάτος «νέες» επιλογές, μόλις ανοίγεται μπροστά σου!

#2 Όποτε μπορείς να δείχνεις τα πόδια σου και να αποφεύγεις να φοράς καλσόν

Ωραία τα lights trends και τα leggings αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο sexy και ταυτόχρονα φυσικό, από το γυμνό γυναικείο πόδι. Όταν οι χειμερινές θερμοκρασίες το επιτρέπουν δοκίμασε να φορέσεις μία κοντή φούστα με ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα μποτάκια και ένα μακρύ blazer. So chic!

#3 Να φοράς τακούνια μόνο αν μπορείς να περπατήσεις άνετα με αυτά

Δεν υπάρχει τίποτα πιο «άβολο», και οπτικά και πρακτικά, από μία γυναίκα που δείχνει ότι υποφέρει πάνω στα ψηλοτάκουνά της. Είναι το είδος παπουτσιού που πρέπει να τονίζει την θηλυκότητά σου, όχι να την καταβαραθρώνει και να σε κάνει να μοιάζεις σαν κάποια που εκτελεί καταναγκαστικά έργα.

#4 Να τονίζεις την μέση σου με κάθε ευκαιρία

Ωραίες οι loose γραμμές και fashion forward, δεν λέμε, αλλά σαν τις διαχρονικά κομψές και δοκιμασμένες που ξεχωρίζουν τη μέση από τους γοφούς και την κάνουν να δείχνει λεπτή... δεν έχει! Γι' αυτό αν τα ρούχα σου δεν είναι εφαρμοστάς, μην ξεχνάς ποτέ τη ζώνη σου! Πάνω από πουλόβερ, blazers, ψηλόμεσα παντελόνια και πουκάμισα. Πάνω από όλα γενικώς!

#5 Αξίζει να επενδύσεις σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό πανωφόρι

Tα παλτό και τα jackets είναι θεμέλιοι λίθοι κάθε ενημερωμένης γκαρνταρόμπας και είναι κομμάτια που μπορούν να αναδείξουν, αλλά και να μεταμορφώσουν κάθε look σου. Γι' αυτό πρέπει να επενδύσεις σε πανωφόρια με εντυπωσιακά σχέδια, κολακευτικές γραμμές και καλά υφάσματα. «Παίξε» με τα πρόσκαιρα trends στα πιο «βασικά» ρούχα σου.