MisMatch is the new MixAndMatch

MisMatch is the new MixAndMatch

Πώς να κάνεις κομμάτι του στυλ σου την πιο fresh and hot τάση

Μια ματιά στις φωτογραφίες των πιο γνωστών fashion blogs και στις celebrity moments των αγαπημένων μας red carpet events του εξωτερικού και όχι μόνο, επισημαίνει μία ανερχόμενη τάση. Το λεγόμενο MisMatch που θυμίζει έντονα Mix and Match, δεν υπακούει όμως σε καμία συγκεκριμένη νόρμα ή trend. Ξεκίνησε από τα street style blogs όπως το Sartorialist και έχει αρχίσει να υπαγορεύει το στυλ των περισσότερων σχεδιαστών.

Celebrities όπως η Kate Bosworth, η Alexa Chung, η Cloe Chevigny, η δική μας Τάμτα, η Solange Knowles, η Florence Welch και άλλες το λατρεύουν.

Μπορείτε κι εσείς να το δοκιμάσετε κάνοντας μία απόπειρα να συνδυάσετε φαινομενικά αταίριαστα κομμάτια σε στυλ, χρώματα, εμπριμέ και υλικά- κάνοντας το δικό σας statement.

Δοκιμάστε να παίξετε με όλα τα trends μαζί και προσθέσθε μία vintage αίσθηση. Η μόδα επίσης προστάζει μία υπακοή στο casual style το οποίο μπορεί να φορεθεί από το πρωί ως το βράδυ ακριβώς όπως είναι- ναι, ακόμη και με flat shoes! Βέβαια, για τις αθεράπευτες λάτρεις των high heels έχουμε επιλέξει την πιο άνετη πλατφόρμα στο πιο γλυκό και δυναμικό κίτρινο από τα Fullah Sugah προκειμένου να δώσουμε μερικούς παραπάνω πόντους στο all day look μας.

Ψάχνοντας για το ιδανικό παπούτσι της σεζόν- ανακαλύψαμε και μία ολόκληρη up to date συλλογή ρούχων και αξεσουάρ που μας έκανε μεγάλη εντύπωση όχι μόνο για την ποιότητα των κομματιών αλλά και για την απόλυτα προσιτή τιμή τους. Καταναλώσαμε ώρες "ξεφυλλίζοντας" τα πιο γνωστά e-shops του εξωτερικού, όμως καταλήξαμε σε ελληνικά προϊόντα με στυλ και άποψη, που τίποτα δεν έχουν αν ζηλέψουν από τα πολλές φορές απλησίαστα international. Γλιτώνουμε κόπο, αναμονή ΚΑΙ χρήμα, καθότι δεν υπάρχουν έξοδα αποστολής! Θα μοιραστούμε όμως μαζί σας την επιλογή...

Look 1:

Αποφασίσαμε να παίξουμε με τα φλοράλ και το color blocking. Eίπαμε να ανακατέψουμε και λίγο boho, λίγο ethnic και το απαραίτητο mixing prints. Πώς σας φαινεται;

Εμείς το βλέπουμε ιδανικό για ένα άνετο, θηλυκό και συνάμα ξεχωριστό business look, που μπορεί να σε συνοδέψει ακόμη και σε ένα ραντεβού με τον αγαπημένο σου, σε γεύμα, στο shopping spree σου με τις κολλητές ή ακόμη και στη βραδινή σου έξοδο, προσθέτοντας απλά μία εντυπωσιακή μονόχρωμη πλατφόρμα. Ένα ψηλόμεσο cigerette φλοράλ παντελόνι σε αποχρώσεις του μπλε και του λευκού με αχνές πράσινες λεπτομέρειες θα κάνει τη διαφορά. Για να ξεφύγετε από τα κλασικά εφαρμοστά τοπ και τα πουκάμισα, επιλέξτε ένα cropped tee, ακόμη ένα must have της φετινης σεζόν. Κρατήστε το κλασικό και lady chic στοιχείο με ένα κοντό σακάκι σε pastel απόχρωση με στρογγυλεμένα τελειώματα, όπως δίδαξε η κεντρική συλλογή της Marni για αυτή την άνοιξη.

Παίξτε με υφασμάτινα ριγέ sneakers τύπου Toms και δημιουργήστε μία άνετη και πιο "ψαγμένη" αίσθηση για το look σας. Η τσάντα μπορεί να είναι μία tan δερμάτινη σε office style, την οποία ιδανικά θα διακοσμούν μεταλλικές λεπτομέρειες ή αλυσίδες.

Επιλέξτε κοσμήματα που δίνουν μία vintage αίσθηση στην εμφάνισή σας και αποτελούν επένδυση για την γκαρνταρόμπα σας όπως τα δαχτυλίδια του Emilio Pucci που θα βρείτε στο mytheresa.com (μπορείτε φυσικά να ρίξετε μία ματιά στα δαχτυλίδια του Fullah Sugah που θα σε καλύψουν απόλυτα χωρίς να δώσεις εκατοντάδες ευρώ!)

Ένα ethnik βραχιόλι και μερικά ανάλογα κολιέ που δίνουν μία safari νότα θα ολοκληρώσουν το outfit με τον καλύτερο τρόπο παίρνοντας παράδειγμα από τα σχέδια της Les Petits Joueurs στο luisaviaroma.com

kjh

Look 2:

Για το δεύτερο σύνολό μας, δοκιμάσαμε την τάση σε πιο ήσυχο concept. Aποφασίσαμε να κρατήσουμε το cropped μπλουζάκι από τα Fullah Sugah σε άλλο χρώμα- σας συμβουλεύουμε όπου τα βρείτε να αγοράσετε 2-3 καθότι είναι τελευταία λέξη της μόδας και εκτός από μόνα τους μπορούν να φορεθούν και πάνω από bodycon φορέματα ή άλλα μπλουζάκια ανανεώνοντας το look σας. Επιπλέον, η τιμή τους είναι εξαιρετικά χαμηλή. Προτείνουμε να το συνδυάσετε με maxi φούστες που δίνουν το απόλυτο μποέμ twist, ιδίως σε μία subbtle διχρωμία κοντά στις nude αποχρώσεις. Να θυμάστε όσο πιο πολλά nude color based αντικείμενα ή επιφάνειες, τόσο περισσότερο διασφαλίζοετε το λοok σας από το να φανεί υπερβολικό. Είναι ο πιο εύκολος καμβάς για να ζωγραφίσετε!

Εξερευνώντας τα υπέροχα πάνινα του label των αδελφών Olsen "The Row", βρίσκουμε υπέροχα πάνινα δετά παπουτσάκια σε animal prints και υπέροχες πλέξεις σε γήινες αποχρώσεις. Ανάλογα και σε μεγάλη ποικιλία θα βρούμε που αλλού; Στα Fullah Sugah.

Προκειμένου να κρατάτε μαζί σας όλα τα απαραίτητα και να είστε προετοιμασμένες τόσο στη δουλειά όσο και σε μία ενδεχόμενη έξοδο επιλέξτε μία satchel bag σε βασική τριχρωμία που θα συνδέσει τα παπούτσια με το στυλ σου. Επίσης, οι τσάντες αυτές μπορούν να απογειώσουν το βραδινό σου look, κάνοντας την πιο funky αντίθεση όπως τολμούν συχνά η Alexa Chung και η Elizabeth Olsen, ακόμη και με τουαλέτες!

Εμπνευστήκαμε από τα multi color statment κολιέ και δαχτυλίδια της Kate Spade για το look που βρήκαμε στο polyvore.com σε τιμές που φτάνουν και τα 1,000 ευρώ. Το ίδιο look αλλάζει χωρίς να χάνει το χαρακτήρα του αν αντικαταστήσουμε το flat με την εν λόγω πλατφόρμα που μας κέρδισε εξ' αρχής. Και στις δύο περιπτώσεις το outfit εκτός από το MisMatch υπακούει σε άλλη μία νέα τάση, το λεγόμενο Block Layering, όπου δύο βασικά χρωματικά επίπεδα χαρακτηρίσουν το look που χωρίζεται στο πάνω μέρος και το κάτω μέρος. Τα κολιέ υπακούουν στα χρώματα π.χ. της μπλούζας, ενώ τα παπούτσια τα κρατάμε στην απόχρωση του παντελονιού ή της φούστας αντί να τα τονίζουμε με άλλα χρώματα.

Για να βρείτε το κοντινότερό σας κατάστημα Fullah Sugah κάντε κλικ εδώ www.fullahsugah.gr

*Για περισσότερη έμπνευση μπορείτε να δείτε και ορισμένα πιο εξεζητημένα looks που απαθανάτισαν street style φωτογράφοι, πρότειναν σχεδιαστές και τόλμησαν διασημότητες. Καλή επιτυχία και... καλή διασκέδαση μιας και η μόδα είναι πάνω απ' όλα το δικό μας game of fun!