NYFW S/S 2018: Ο Τom Ford με τη νέα του συλλογή μόλις πέρασε το coolness των 90s στο επόμενο επίπεδο

Διονυσία Καλαποθαράκου
NYFW S/S 2018: Ο Τom Ford με τη νέα του συλλογή μόλις πέρασε το coolness των 90s στο επόμενο επίπεδο

Mε μία αφιερωματική collection στα χρόνια που πέρασε στο τιμόνι του Οίκου Gucci (1990-2004), o σχεδιαστής «άνοιξε» χθες την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Μπορεί ο Τεξανός designer-σκηνοθέτης να «τρέχει» από το 2004 -όταν και αποχώρησε από τον Οίκο μόδας Gucci ύστερα από διαφωνία για το ποιος θα είναι ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής του fashion house- το δικό του label, αλλά όπως έδειξε με την τελευταία συλλογή του για τη σεζόν S/S 2018, δεν έχει ξεπεράσει τον δημιουργικό παροξυσμό των 90s και εν γένει αυτή την περίοδο που τον καθιέρωσε στο στερέωμα του κόσμου της μόδας. Με μια collection-ωδή σε στοιχεία και τάσεις που πρωτοείδαμε τα «χρυσά χρόνια του Ford», όπως τα τολμηρά μονοχρωματικά σύνολα, την πρώιμη φάση του «athleisure style», τις παγιέτες στα βραδινά φορέματα, τα crop tops και τα κορμάκια, του όγκους σε jackets και sporty παντελόνια κ.α., ο designer πέρασε basic κομμάτια και outfits των 90s στο «επόμενο επίπεδο» προσαρμόζοντάς στις απαιτήσεις για πολυμορφικότητα και ευελιξία της σημερινής εποχής.
Χωρίς φυσικά να χάσει ούτε στιγμή την ραφιναρισμένη πολυτέλεια και το power glam χαρακτήρα που περιγράφει όλα του τα ρούχα. Χαμηλοκάβαλα loose παντελόνια πάνω από sexy bodysuits, στρογγυλό cleavage, oversized blazers, mini φορέματα με παγιέτες, αλλά και maxi δημιουργίες με ντραπέ λεπτομέρειες, είναι μερικές μόνο από τις περιγραφές που ταιριάζουν σε μία από τις πιο ολοκληρωμένες στυλιστικά, συλλογές, που έχουμε δει τελευταία. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερη αρχή για τον «Μήνα της Μόδας»!

810 11


Ο Τοm Ford στο φινάλε της επίδειξής του