Αυτό είναι το έξυπνο τρικ για να μη «μαυρίζουν» τα φρούτα σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτό είναι το έξυπνο τρικ για να μη «μαυρίζουν» τα φρούτα σου

Αν πρόκειται να τα καταναλώσεις μετά από ώρες, τότε πρέπει να το κάνεις

Τα φρούτα αποτελούν ένα σημαντικό γεύμα μέσα στη μέρα σου, εάν θέλεις ο οργανισμός σου να λειτουργεί φυσιολογικά. Δεν χρειάζεται φυσικά, να αναφέρουμε τα οφέλη, που μπορείς να πάρεις από τα φρούτα, θυμήσου όμως, πως πρέπει να τρως τουλάχιστον ένα την ημέρα.

Τι γίνεται όμως, όταν εσύ θέλεις να πάρεις τα φρούτα σου στο γραφείο και όντας βιαστική το πρωί τα κόβεις από την προηγούμενη μέρα κι έχουν μαυρίσει; Όχι, προς θεού και δεν τα πετάς.

Για αυτή την πρώτη φορά μπορείς να τα φας κι έτσι δεν έχουν πάθει κάτι, που θα σου προκαλέσει πρόβλημα. Ωστόσο, εάν εσύ θες να τα κόβεις και να τα καταναλώσεις μετά από κάποιες ώρες (στο γραφείο δηλαδή) για να μην τη ξαναπατήσεις μπορείς να στύψεις λίγο λεμόνι από πάνω, όχι πολύ όμως, γιατί μπορεί να αλλοιώσεις τη γεύση τους.

Εάν πάλι δεν θέλεις να βάλεις λεμόνι υπάρχει κι άλλη μία λύση εξίσου πανεύκολη. Το μαύρισμα στα φρούτα -και τα λαχανικά- συμβαίνει εξαιτίας των πολυφαινολών οξείδασης, και το μέλι (ναι, ναι καλά άκουσες) περιλαμβάνει μια ένωση που εξουδετερώνει το ένζυμο αυτό και σταματάει το μαύρισμα.

c17fb6a6dc76e275dc9221ec8ccdecc5

Οπότε μπορείς να βάλεις σε νερό μία κουταλιά μέλι και να το ρίξεις πάνω από τα φρούτα σου. Έτσι ούτε τη γεύση τους θα χαλάσεις, ούτε θα μαυρίσουν!