Αν προσθέσεις αυτά τα 4 πράγματα στη σαλάτα σου δεν θα πεινάσεις ξανά μέχρι το βραδινό

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αν προσθέσεις αυτά τα 4 πράγματα στη σαλάτα σου δεν θα πεινάσεις ξανά μέχρι το βραδινό

Έτσι δεν θα παίρνεις κι επιπλέον θερμίδες

Έχεις πάρει απόφαση να χάσεις τα παραπανίσια κιλά, που πήρες το καλοκαίρι, όμως ενώ τρως νιώθεις μετά από λίγο πως ξαναπεινάς και δεν γίνεται τίποτα;

Αν είσαι φαν των λαχανικών, τότε μπορείς να κάνεις μία σαλάτα για μεσημεριανό τόσο χορταστική, που θα σε κρατήσει μέχρι το βραδινό σου γεύμα και δεν θα σε κάνει να πεινάσεις για το ενδιάμεσο διάστημα.

Γιατί η ιστορία πάει κάπως έτσι: τρως μεσημεριανό, χωνεύεις, μετά από μία ώρα νιώθεις πως πεινάς πάλι, τρως ότι πιο επιβλαβές βρίσκεις μπροστά σου και πάει τζάμπα όλη η διατροφή και η γυμναστική.

Παρακάτω λοιπόν θα διαβάσεις τέσσερα πράγματα που μπορείς να προσθέσεις στη σαλάτα σου, προκειμένου να την κάνεις πιο χορταστική.

89b33e1736e7f011880112eb8ec14c17

Ένα βάζο γεμάτο καρότα, πιπεριές, σέλινο, και κατσαρό λάχανο δεν σου κόβει τελείως την όρεξη. Ακόμα κι αν προσθέσεις φασόλια στη σαλάτα σου για πρωτεΐνη, χρειάζεσαι και τα υγιεινά λιπαρά και τους υδατάνθρακες, προκειμένου να παραμείνεις χορτασμένη μέχρι το επόμενο σου γεύμα. Να λοιπόν, τι μπορείς να προσθέσεις στη σαλάτα σου:

-1/4 του φλιτζανιού δημητριακά ολικής αλέσεως (όπως κινόα): περιέχει 56 θερμίδες, 9,9 γραμμάρια υδατάνθρακες, 1,3 γραμμάρια φυτικές ίνες, 2 γραμμάρια πρωτεΐνης.

-1/4 αβοκάντο: περιέχει 57 θερμίδες, 2,9 γραμμάρια υδατάνθρακες, 2,3 γραμμάρια φυτικές ίνες, 0,7 γραμμάρια πρωτεΐνης.

-1/4 του φλιτζανιού φρούτα (πχ. 3 φράουλες): περιέχουν 12 θερμίδες, 2,9 γραμμάρια υδατάνθρακες, 0,8 γραμμάρια φυτικές ίνες, 0,3 γραμμάρια πρωτεΐνης.

-1 κουταλιά της σούπας καρύδια (ή αλατισμένους ηλιόσπορους): περιέχουν 46 θερμίδες, 1,9 γραμμάρια υδατάνθρακες, 0,7 γραμμάρια φυτικές ίνες, 1,5 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Η κινόα μετατρέπει τη σαλάτα σου σε ένα πλήρες γεύμα, το αβοκάντο προσθέτει μια κρεμώδη υφή που την κάνει πιο νόστιμη, οι ηλιόσποροι προσθέτουν μια υπέροχη τραγανή υφή, και τα φρούτα δίνουν ακριβώς την γλυκύτητα που χρειάζεται.