Γιατί είναι κόκκινες οι σόλες των Louboutin;

Γιατί είναι κόκκινες οι σόλες των Louboutin;

Τι σκεφτόταν ο «Μάγος των Παπουτσιών» όταν δημιουργούσε το σήμα- κατατεθέν του;

Βλέποντας τις κόκκινες σόλες σε ένα ζευγάρι υπέροχα ψηλοτάκουνα, όλοι ξέρουν τι σημαίνουν αφού, εδώ και δύο, περίπου, δεκαετίες, αποτελούν το σήμα- κατατεθέν των απανταχού καλοντυμένων, στυλάτων γυναικών.

Ο ίδιος ο Christian Louboutin έχει δηλώσει, στο παρελθόν, ότι αυτό που θέλησε, ήταν να δημιουργήσει παπούτσια «σαν κοσμήματα» και μπορούμε να πούμε ότι τα κατάφερε αφού οι δημιουργίες του είναι, πραγματικά, iconic, ενώ οι signature κόκκινες σόλες είανι αναγνωρίσιμες αμέσως, ενώ οι συνειρμοί που δημιουργούν είναι ευθέως συνδεδεμένοι με το στυλιστικό κύρος. Γεννημένος το 1963 στο Παρίσι, ο Christian Louboutin ξεκίνησε, από πολύ μικρός, να μπαινοβγαίνει στα νυχτερινά clubs της Πόλης του Φωτός, παρότι αλκοόλ και μουσική δεν ήταν αυτά που τον αφορούσαν. Ο 12χρονος είχε, ήδη μαγευτεί από τις χορεύτριες των μαγαζιών και συγκεκριμένα τα παπούτσια τους. Μέχρι να κλείσει τα 16, ο νεαρός Παριζιάνος εμφανιζόταν στα Folies Bergere έχοντας να προτείνει στις πρωταγωνίστριές τους, τα πιο πρωτότυπα σχέδια ψηλοτάκουνων, πίσω από τα οποία βρισκόταν η κεντρική ιδέα ότι τα παπούτσια θα έπρεπε να είναι «όμορφα και σέξι, χωρίς να κλέβουν την προσοχή».

Ο Louboutin παρακολούθησε μαθήματα στους οίκους Chanel και Saint Laurent και λάνσαρε, την πρώτη του συλλογή, το 1991. Η πρώτη μπουτίκ του άνοιξε στο Παρίσι και, σύντομα, έγινε διάσημη, όχι μόνο για τα πανάκριβα παπούτσια της, αλλά και για το γεγονός ότι κερνούσε τους πελάτες της τον καλύτερο espresso.

Οι κόκκινες σόλες, πάντως, που έχουν αντιγραφεί κατά κόρον και πολλές γυναίκες ζήλεψαν, δεν σχεδιάστηκαν ποτέ, ιδιαίτερα προσεκτικά από τον Louboutin, αλλά υπήρξαν, όπως οι περισσότερες καλές ιδέες, αποτέλεσμα μίας γρήγορης παρόρμησης. Κατά την διάρκεια ενός fashion show, με τα παπούτσια του, ο ταλαντούχος υποδηματοποιός ένιωσε ότι κάτι έλειπε από τα σχέδιά του. Το τι ήταν αυτό, το κατάλαβε αμέσως, μόλις έριξε μία τυχαία ματιά στα κατακόκκινα νύχια μίας υπαλλήλου του- βαμμένα με βερνίκι του οίκου Chanel. Κανείς δεν μπορεί να περιγράψει την γέννηση της κόκκινης σόλας καλύτερα από τον δημιουργό της. «Το 1992, έβαλα τις κόκκινες σόλες στα σχέδιά μου. Αυτό συνέβη κατά τύχη, αφού ένιωσα ότι, αυτό που έλειπε από τα ψηλοτάκουνα, ήταν η ενέργεια. Έτσι, αυθόρμητα, έβαψα την σόλα ενός από τα σχέδια με κόκκινο μανό. Το παπούτσια εντυπωσίασε τόσο πολύ που αποφάσισα να κρατήσω τις κόκκινες σόλες, σαν μόνιμο στοιχείο».

Διαβάστε ακόμα:
Madame Grès : Η ιστορία της «Μεγάλης Σφίγγας» της Μόδας
Babe Paley: Η γυναίκα- σύμβολο της αμερικανικής κομψότητας
10 vintage looks που θέλουμε να επιστρέψουν στη μόδα