Εnd of season: Tρία tips που πρέπει να ξέρεις πριν αποθηκεύσεις το μαγιό σου

Εnd of season: Tρία tips που πρέπει να ξέρεις πριν αποθηκεύσεις το μαγιό σου

Για να το βρεις σαν καινούργιο το επόμενο καλοκαίρι, όταν θα θες να το ξαναφορέσεις.

d05e3fe5775ab48fd7464727f5900a13 beach look at the beach

Eίναι στενάχωρο το θέμα το ξέρουμε. Και για εσένα που το διαβάζεις και για εμάς που το γράφουμε, αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Το καλοκαίρι έχει τελειώσει πάνω από μία εβδομάδα και ημερολογιακά και παρόλο που ο καλός καιρός συνεχίζεται, οι ευκαιρίες για να κάνουμε μπάνιο σε θάλασσες και πισίνες λιγοστεύουν με μαθηματική ακρίβεια. Πρέπει να είμαστε έτοιμες λοιπόν για το επόμενο βήμα: για την αποθήκευση των μαγιό μας. Και αυτό το βήμα πρέπει να γίνει με σύνεση, φροντίδα, προσοχή και ασφάλεια ώστε να τα βρούμε πάλι σαν καινούργια την στιγμή που θα τα ξαναχρειαστούμε, θα τα φορέσουμε και θα αφήσουμε και πάλι ελεύθερο το «summer girl» που κρύβουμε μέσα μας. Διάβασε, λοιπόν, παρακάτω τρία απλά και πρακτικά μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις πριν αρχίζεις να «κρύβεις» τα μαγιό σου βαθιά στον πάτο της ντουλάπας σου.

#1 Πλύσιμο στο χέρι
Ναι καλά κατάλαβες, θα τα πλύνεις όλα στο χέρι πριν πάρεις την απόφαση να τα αποθηκεύσεις. Δεν πρέπει να μείνει ίχνος αλατιού ή αντηλιακού πάνω τους γιατί με το πέρασμα των μηνών θα αρχίσει να αλλοιώνεται το χρώμα τους. Τα πλένεις, λοιπόν, με κρύο νερό και μια μικρή ποσότητα ενός ήπιου απορρυπαντικού. Τα τρίβεις ελαφριά, αλλά αρκετά για να αφαιρέσεις τον οποιοδήποτε λεκέ, απομακρύνοντας τα υπολείμματα του αντηλιακού και των αλάτων. Άφησε τα να μουλιάσουν για περίπου 15 λεπτά. Μην ταλαιπωρείς τα μαγιό σου με έντονες κινήσεις, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει τις λεπτές ίνες και έτσι να χάσουν το σχήμα τους.
#2 Ταλκ στα λάστιχα
Το συγκεκριμένο τρικ, το να ρίχνεις δηλ. μια ελάχιστη ποσότητα ταλκ πάνω στα σημεία που έχουν λάστιχα τα μαγιό, τα βοηθάει να μην χάσουν την ελαστικότητά του μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Το κάνεις φυσικά αφού τα έχεις πλύνει και έχουν στεγνώσει εντελώς.
#3 Ελαφρύ δίπλωμα
Τακτοποιείς τα μαγιό αφού πρώτα τα έχεις διπλώσει ελαφριά χωρίς να τα πιέσεις ή να τα κάνεις «κουβάρι», μέσα σε ένα συρτάρι. Χρησιμοποίησε τα ειδικά cups συντήρησης στα σουτιέν, αν υπάρχουν, ώστε να εξασφαλίσεις την αρχική τους φόρμα, κυρίως αν αυτά έχουν επένδυση.
Καλή επιτυχία και καλό φθινόπωρο!