Δύο εύκολοι τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα ενώ ψωνίζεις online

Διονυσία Καλαποθαράκου
Δύο εύκολοι τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα ενώ ψωνίζεις online

Γιατί τα ψώνια από τον καναπέ ελλοχεύουν κινδύνους.

rawpixel 752512 unsplash

Αν κάνεις το μεγαλύτερο μέρος των αγορών σου online, θα γνωρίζεις ότι τα χρήματα που τελικά ξοδεύεις αυξάνονται πάρα πολύ γρήγορα σε σχέση με αυτά που υπολόγιζες να διαθέσεις, αρχικά. Και σε αυτό δεν παίζει ρόλο μόνο το γεγονός ότι χαλάς λεφτά τα οποία δεν έχεις στα χέρια σου, πράγμα που σε κάνει πιο «αυθόρμητη», αλλά και οι φόροι που κρύβονται πίσω από το διαδικτυακό shopping. Aυτές οι φαινομενικά ακίνδυνες αγορές που κάνεις από την «ασφάλεια» του καναπέ σου μπορεί να ισοδυναμούν με ένα μεγάλο ποσό χρημάτων, το οποίο υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να περιορίσεις και να μην πληρώνεις ποτέ το πλήρες τίμημα για ό,τι αγοράζεις. Με τη λήψη κάποιων νέων εφαρμογών, την αλλαγή της ρουτίνας αγορών σου και την περιήγηση σε νέους ιστότοπους, θα μπορούσες να μειώσεις αισθητά το κόστος κάθε νέας αγοράς. Οι δύο παρακάτω είναι οι καλύτερες συμβουλές για την εξοικονόμηση χρημάτων την στιγμή που «αδειάζεις το καλάθι σου», μελέτησέ τες και δεν θα χάσεις... το αντίθετο.

Άφησε το καλάθι σου γεμάτο για λίγο: Αφήνοντας το καλάθι σου γεμάτο για μία ημέρα, ή και δύο, μπορεί να γλυτώσεις χρήματα. Ορισμένα καταστήματα θα σου στείλουν mail στο οποίο θα σε ρωτήσουν αν θέλεις να ολοκληρώσεις την παραγγελία σου και ίσως σου στείλουν μαζί και έναν κωδικό έκπτωσης ή μία προσφορά για δωρεάν αποστολή. Γιατί να χάσεις αυτή την προσφορά επειδή βιάστηκες να πληρώσεις;
Κατέβασε τις νέες εφαρμογές που σχετίζονται με το κατάστημα από το οποίο ψωνίζεις: Εάν έχεις την τάση να αγοράσεις από τα ίδια καταστήματα, κατέβασε τις αντίστοιχες εφαρμογές τους για κινητό. Οι εταιρείες επενδύουν πολλά χρήματα αυτή τη στιγμή για την ανάπτυξη φιλικών προς το χρήστη εφαρμογών, έτσι βάζουν σε αυτά τα apps εκπτωτικά κουπόνια για να προσπαθήσουν τις εφαρμογές τους και να τονώσουν το αγοραστικό αίσθημα των χρηστών που τις επιλέγουν.
Δες επίσης: Τα 3 πιο κολακευτικά είδη jeans δεν είναι αυτά που φαντάζεσαι